Κατηγορίες
αθλητικά μπάσκετ

Veria Basketball Camp 2018, ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα

Veria Basketball Camp 2018Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του Veria Basketball Camp 2018 που διεξάγεται στους χώρους του Δ.Α.Κ «Δημήτριος Βικέλας» και διοργανώνει ο Κώστας Τσαρτσαρής σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας και τα τμήματα μπάσκετ του Φιλίππου και του ΑΟΚ Βέροιας.

Ο βροχερός καιρός δεν βοήθησε κατά τη διάρκεια του πρωϊνού προγράμματος να χρησιμοποιηθούν τα εξωτερικά γήπεδα του ΔΑΚ «Δημήτριος Βικέλας» κάτι το οποίο ανάγκασε τους διοργανωτές να μοιράσουν τα παιδιά και στο γήπεδο του Προμηθέα.

Τα παιδιά με ενθουσιασμό ακολούθησαν το πρόγραμμα, που είχε ετοιμάσει η ομάδα προπονητών και περιελάβανε σταθμούς ανάλογα με την ηλικιακή κατηγορία στην οποία είχαν χωριστεί την προηγούμενη ημέρα.

Οι σταθμοί περιείχαν εκμάθηση βασικών στοιχείων μπάσκετ, αμυντικές και επιθετικές συνεργασίες, shooting, passing, ball handling, βελτίωση εκρηκτικότητας, reaction και ιδιοδεκτικότητας (Ιδιοδεκτικότητα είναι η αντίληψη αίσθησης της κίνησης του σώματος, η αίσθηση συνειδητοποίησης των μυών και η αντίληψη των λειτουργιών τους από το άτομο και εν γένει η γνώση του πού και με ποιόν τρόπο βρίσκεται το σώμα μας στο χώρο και με ποιόν τρόπο κινείται σε αυτόν).

 

Veria Basketball Camp 2018

Veria Basketball Camp 2018

 

Ακολούθησε διάλλειμα και φαγητό ενώ στο δεύτερο μέρος τα παιδιά έκαναν ασκήσεις συνεργασίας και συμμετείχαν σε διαγωνιστικά παιχνίδια.

Veria Basketball Camp 2018

Το απόγευμα οι ομάδες Γ, Δ, Ε και ΣΤ (κάθε μέρα αγωνίζονται και διαφορετικές ομάδες) συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο του προμηθέα και διασκέδασαν παίζοντας 5×5 υπό το βλέμμα και τις συμβουλές του Κώστα Τσαρτσαρή.

Veria Basketball Camp 2018