Κατηγορίες
Περιφεριακή Ενότητα Ημαθίας

Την Π.Ε Ημαθίας επισκέφθηκε ο υπουργός εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης

Την Π.Ε Ημαθίας επισκέφθηκε ο υπουργός εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, το μεσημέρι της Παρασκευής 1ης Ιουνίου, συνοδευόμενος από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, Φρόσω Καρασαρλίδου, Γιώργο Ουρσουζίδη, Χρήστο Αντωνίου, τον περιφερειακό σύμβουλο Σάκη Χειμώνα και συνεργάτες του στο υπουργείο.

Τον υποδέχθηκε στο γραφείο του ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, ο οποίος του παρέδωσε φάκελο με τα ζητήματα που αφορούν τα προβλήματα της Ημαθίας.

Ιεραρχώντας τα ο κ.αντιπεριφερειάρχης τόνισε στον κ. υπουργό ότι πρέπει να ολοκληρωθεί ο κάθετος άξονας Εγνατίας-Πέλλας, ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας στις μεταφορές των νωπών εξαγωγικών αγροτικών προϊόντων των δυο περιφερειακών ενοτήτων, που είναι οι πρώτες σε παραγωγή πυρηνόκαρπων.

Επίσης ο κ. Καλαϊτζίδης έθεσε στον κ. Σκουρλέτη το ζήτημα της έλλειψης διοικητηρίου στην Ημαθία, την μόνη περιφερειακή ενότητα πανελλαδικά που δεν διαθέτει ιδιόκτητους χώρους, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται οικονομικά με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως για ενοίκια.

Ζωτικής σημασίας ζήτημα είναι και η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Π.Ε Ημαθίας, ειδικά στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, όπου λιγοστοί γεωπόνοι πρέπει να διεκπεραιώσουν ένα τεράστιο εξαγωγικό φορτίο αγροτικό προϊόντων. Στο ίδιο επίπεδο υποστελέχωσης και η κτηνιατρική υπηρεσία, όπου υπηρετούν μόλις δυο κτηνίατροι, όταν στην Ημαθία παράγεται το 80% του βόειου κρέατος πανελλαδικά.
Ο αντιπεριφερειάρχης δώρισε στον κ. Σκουρλέτη, καλωσορίζοντας τον, ένα βιβλίο με την ιστορία των Αιγών και ένα αντίγραφο της Σάρισας των αρχαίων Μακεδόνων,τονίζοντας ότι η επίλυση των προβλημάτων πρέπει να είναι προϊόν συνεργασίας της κεντρικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αφού δεν έχουν κομματική χροιά.
Η συζήτηση που διεξήχθη έγινε σε γόνιμο κλίμα.