Κατηγορίες
Ευρωπ. Ένωση προσφυγικό - μεταναστευτικό

Πάνε (και ευθέως πλέον) να συνδέσουν το προσφυγικό με το χρέος;;;

Για μια ακόμη φορά θα πρέπει να το σκεφτούν όσοι αναφέρονται με τα καλύτερα λόγια στο σαθρό οικοδόμημα που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση (και στα… καλά που αυτή έχει, μεταξύ αυτών και την “αλληλεγγύη” μεταξύ των μελών της).
Αιτία για τις παραπάνω σκέψεις θα πρέπει να είναι αυτό που αναφέρουν μεγάλα ΜΜΕ τη Ελλάδας αλλά και διεθνή ΜΜΕ.

Όπως ακούγεται, η Γερμανία έχοντας ως βάση της την ηγεμονική θέση που έχει μέσα στο ευρωσύστημα θέλει να προχωρήσει σε παζάρια που συνδέουν το προσφυγικό με το χρέος της χώρας. Και παίζει να ζητήσει να επιστρέψουν στη χώρα εισόδου ακόμη και αυτές τις λίγες χιλιάδες πρόσφυγες (σε σχέση με την Ελλάδα και την Ιταλία) που έχει στο έδαφός της.

Τα προβλήματα ξεκινάνε έτσι αλλά έχουν και συνέχεια: με ποιον θα μιλήσει η Ελλάδα ώστε να επιστρέψουν οι πρόσφυγες από εκεί που μπήκαν;;; Κατά κύριο λόγο με την… Τουρκία! Με την οποία δεν τα πάει καλά ούτε η Ελλάδα αλλά ούτε και η ΕΕ (άρα δεν μπορεί να την πιέσει να δεχθεί ούτε έναν).

Για να δούμε αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα τι θα βγάλει η σύνοδος κορυφής (που θα συμμετάσχουν όλοι) και τι η λεγόμενη μίνι σύνοδος (στην οποία θα συμμετάσχουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι με το προσφυγικό).

Και φυσικά να δούμε τι θα κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση αν τύχει και βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, δεδομένης:

α) της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στις δομές που φιλοξενούν υπεράριθμους εδώ και καιρό, και

β) των ολοένα και περισσότερων αντιδράσεων μέσα στην Ελληνική κοινωνία (ακόμη και από ανθρώπους που μέχρι πρότινος έβλεπαν με θετική ματιά την προσωρινή φιλοξενία στη χώρα μας ενός “εύλογου” αριθμού προσφύγων).