Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας Δήμος Αλεξάνδρειας

Μια συνεδρίαση δημοτικής ομάδας που ΙΣΩΣ να έχει κάποιο αποτέλεσμα…

Συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας 11/6 η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας του Δήμου Αλεξάνδρειας. Αυτό είναι όντως μια είδηση, αφού στο τέλος και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες στην ομάδα θα ξεχάσουν ότι υπάρχει τέτοια ομάδα.

Πάμε όμως στο ζουμί της υπόθεσης – υπό τη μορφή σημείων:

α) η ομάδα δεν ήταν με την “κανονική” σύνθεση.
Μόλις 11-12 συμμετείχαν, από τους 20 που την αποτελούν. Αυτό σημαίνει ότι ο δήμαρχος θα πάει με αυτούς τους 11-12 μέχρι τις εκλογές του 2019. Ίσως να πάει και με λιγότερους, ίσως όμως και με περισσότερους από τους παρευρισκόμενους. Από τις κινήσεις του ίδιου εξαρτάται αυτό.

β) μαθαίνω ότι συζητήθηκαν πολλά.
Με κυριότερο από όλα τη μέχρι τώρα πορεία. Οι πληροφορίες μου – που είναι διπλοτσεκαρισμένες – λένε ότι δεν έγινε ομφαλοσκόπηση, αν και προς τα εκεί πήγαινε το θέμα. Τελικά έγινε σκληρή και εποικοδομητική κριτική παρέμβαση από ορισμένους από τους συμμετέχοντες.

γ) ο Δήμος τη στιγμή αυτή κινείται με 3 αντιδημάρχους.
Το ΑΝ μπορεί ο δήμαρχος να συνεχίσει έτσι είναι ένα ερώτημα στο οποίο μόνο ο ίδιος μπορεί να απαντήσει. Και πρέπει να απαντήσει, γιατί είναι θέμα πρακτικό, καθημερινότητας επί του οποίου πρέπει να λάβει άμεσα αποφάσεις. Στο κάτω-κάτω αυτός είναι δήμαρχος, όχι σούπερμαν που μπορεί να αναλάβει ότι έκαναν οι αντιδήμαρχοι που παραιτήθηκαν!

δ) Θα πρέπει να αναμένονται ανακατατάξεις;;; Φυσιολογικά ναι.
Και ή θα πρέπει να αναμένεται η είσοδος στη διοίκηση νέων προσώπων (πράγμα δύσκολο, αφού ήδη υπάρχουν αρνήσεις μεταξύ των 11-12 που συμμετείχαν) ή θα πρέπει να αναμένεται διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των ήδη εκτελούντων χρέη αντιδημάρχου. Αυτό πάντως που προσωπικά θεωρώ πως θα συμβεί είναι μια τρόπο τινά “ανακατάταξη” και διεύρυνση, ταυτόχρονα.

Και τίθεται πλέον το μεγάλο ερώτημα: η συγκεκριμένη συνεδρίαση της ομάδας της πλειοψηφίας (αυτών που πήγαν δηλαδή) θα φέρει κάποιο απτό αποτέλεσμα;;;
Όχι για την ίδια την ομάδα της πλειοψηφίας (που ότι κι αν γίνει θα έχει την τύχη που της επιφυλάσσουν οι κινήσεις και οι επιλογές του επικεφαλής της και οι ψηφοφόροι) αλλά για την πορεία του Δήμου (γιατί αυτό είναι που μετράει).

Ίσως να γίνει κάτι ΑΝ ο δήμαρχος Γκυρίνης πάρει πέντε – δέκα κρίσιμες αποφάσεις και τις υλοποιήσει άμεσα (πως λέμε “αύριο πρωί”;;; Ε σε αυτή την περίπτωση “χθες το πρωί”!).
Ίσως.
Όχι κάτι θεαματικό, αλλά κάτι θα γίνει και ίσως να αλλάξουν ΟΡΙΣΜΕΝΑ πράγματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα των δημοτών.

Προφανώς ακόμη δεν έχει γίνει σαφές ότι ο Δήμος έχει μείνει πίσω σε πολλά και έχει χάσει και κάποια άλλα.
Πρωτίστως λόγω λανθασμένων επιλογών του ιδίου του επικεφαλής του. Σε ζητήματα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν “στρατηγικές επιλογές” και που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των δημοτών.