Κατηγορίες
Νέα Δημοκρατία

Επίσκεψη του οικονομικού επιτελείου της ΝΔ στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος

Νέα ΔημοκρατίαΟ Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μαζί με τους Αναπληρωτές Τομεάρχες Οικονομικών, Βουλευτή Ημαθίας, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, και Βουλευτή Επικρατείας, κ. Θεόδωρο Φορτσάκη, πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 7 Ιουνίου, επίσκεψη στα γραφεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Στη συνάντηση εργασίας, που είχαν με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Δημήτρη Μαζαράκη, και τη Γενική Διευθύντρια, κα. Μαργαρίτα Αντωνάκη, συζητήθηκε ο ουσιαστικός ρόλος και η καθοριστική συμβολή της ασφάλισης στην οικονομική ανάπτυξη αλλά και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Πιο συγκεκριμένα, ο ρόλος και η συμβολή της ασφάλισης στην οικονομία συνίσταται, μεταξύ άλλων, στην προστασία των νοικοκυριών, στην αποκατάσταση πολύτιμων υλικών και οικονομικών πόρων, στη δημιουργία αποταμιευτικών κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση παραγωγικών επενδύσεων, στη στήριξη και ενθάρρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και στην τόνωση των φορολογικών εσόδων του Δημοσίου.

Στη συζήτηση διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για επεξεργασία πολιτικών, οι οποίες θα εστιάζουν:

1ον. Στην αναγκαιότητα αλλαγής προοπτικά του σημερινού συστήματος με τη δημιουργία ενός σύγχρονου ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος, με συνδυασμό αναδιανεμητικών και κεφαλαιοποιητικών στοιχείων.

2ον. Στην αλλαγή του μίγματος δημοσιονομικής πολιτικής, με απλοποίηση και σταθεροποίηση της φορολογικής νομοθεσίας και σταδιακή μείωση της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης, ώστε να ενισχυθεί το διαθέσιμο εισόδημα και να δημιουργηθεί περιθώριο ανάπτυξης της ασφάλισης.

3ον. Στην αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και ασφαλιστικών εταιρειών, με αντιμετώπιση των διαχρονικών προβλημάτων κλάδου και εταιρειών. Η εμπιστοσύνη αποτελεί στοιχείο- κλειδί για να μπορέσει η ασφαλιστική αγορά να παίξει το ρόλο που πρέπει στον χρηματοπιστωτικό κλάδο αλλά και στην εθνική οικονομία.

Οι επικεφαλής του Τομέα Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχίσουν τη συστηματική συνεργασία με τις διοικήσεις των φορέων της οικονομίας σε μια προσπάθεια διαμόρφωσης στρατηγικής για την ανάταξη της οικονομίας, της κοινωνίας και της χώρας.