Κατηγορίες
Γκυρίνης Παναγιώτης

Απαστράπτοντα αγάλματα τοποθετημένα μέσα σε παρατημένες πλατείες;;;

Ώρες – ώρες είναι να απορεί κανείς με αυτά τα… πεφωτισμένα μυαλά, τα οποία συστήνουν στον δήμαρχο να κάνει μέχρι και διαδικτυακές δημοσκοπήσεις για να μας ρωτήσει αν θέλουμε να φυτέψει αγάλματα του Μεγαλέξανδρου σε καμιά δεκαριά πλατείες, ως ένδειξη της μακεδονικής μας ταυτότητας.

Η συγκεκριμένη πρόταση έγινε προ ημερών στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εν θερμώ μάλιστα, χωρίς σχεδιασμό από την πλευρά του δημάρχου. Και όπως έγινε, έτσι έμεινε.
Όχι επειδή οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι υποστηρικτές του… Ζάεφ και της παρέας του. Όχι! Πήγε ο δήμαρχος να περάσει το θέμα ως κατεπείγον, τελικά δεν μπόρεσε να το περάσει λόγω έλλειψης πλειοψηφίας και δεν συζητήθηκε ποτέ – δείτε ΕΔΩ. Και από ότι φαίνεται θα το επαναφέρει (ως “λαϊκό αίτημα” πλέον που θα αποτυπωθεί σε μια από τις γνωστές φαιδρές διαδικτυακές δημοσκοπήσεις) σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι αντιδράσεις στο νέο αυτό μετέωρο βήμα του δημάρχου είναι διάφορες.Από μηνύματα που του λένε “δήμαρχε προχώρα” μέχρι άλλα που τρολάρουν χωρίς έλεος και ζητάνε και το άγαλμα του Μεγαλέξαντρου του ΠΑΟΚ σε κάποια πλατεία…. (οι πιο παλιοί ξέρουν ποιος θρύλος της ομάδας είχε αυτό το όνομα).

Σοβαρά τώρα: χρειαζόταν κάποια διαδικτυακή “δημοσκόπηση” για να διαπιστωθεί ότι η πλειοψηφία των δημοτών και κατοίκων του Δήμου Αλεξάνδρειας τάσσεται κατά της συμφωνίας Κοτζιά – Ντιμιτρώφ;;;

Αυτό δεν χρειάζεται καν ερώτημα. Δεν χρειάζεται καν αγάλματα και βουκεφάλες για να επιβεβαιωθεί.

Αν υπήρχε δε τόση μεγάλη ανάγκη για άγαλμα, γιατί εδώ τόσα χρόνια οι διοικήσεις του Δήμου – μεταξύ αυτών και του Π. Γκυρίνη – δεν έκαναν τον κόπο να μεταφέρουν ένα άγαλμα που υπήρχε “διαθέσιμο” στην Αθήνα;; Και μην πουν ότι δεν το ήξεραν…. Το ήξεραν και μάλιστα καλά, μέχρι και στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε κάποτε το θέμα!!

Το να διολισθαίνει κάποιος σε “διαδικτυακές δημοσκοπήσεις” δεν είναι λύση. Ούτε η διαφωνία του δημάρχου και όλων ημών με το όνομα που βάφτισαν τα Σκόπια θα τονιστεί ακόμη περισσότερο αν προχωρήσουμε στη μετονομασία 4-5 πλατειών (που όπως είπαμε και πριν από λίγες μέρες, Ο ΝΟΜΟΣ ορίζει πως γίνεται και δεν είναι μια σύντομη και εύκολη διαδικασία).

Καλά τα γράφει Γιώργης Μελίκης στον λογαριασμό του στο facebook: “Αστεία πράγματα! Δηλαδή να συναγωνιστούμε τα Σκόπια σε μία αρχαιολαγνεία την οποία δεν έχουμε ανάγκη;”

Οπότε, την επόμενη φορά που οι συμβουλάτορες θα αποφασίσουν να αναλάβουν διαδικτυακή δράση, ας φροντίσουν να μην ασχοληθούν με βουκεφάλες αλλά ας προτείνουν να γίνει καμιά δημοσκόπηση για να μάθουν σε ποια πλατεία του Δήμου πρέπει να γίνουν επισκευές σε σπασμένα παγκάκια και διαλυμένα φωτιστικά και να αποκατασταθεί το γκαζόν. Πιο πολύ έργο θα προσφέρουν!

 

 

 

Γιατί στο τέλος θα έχουμε απαστράπτοντα αγάλματα τοποθετημένα μέσα σε παρατημένες πλατείες…