Κατηγορίες
Νέα Δημοκρατία

Στο Διοικητή της ΑΑΔΕ το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μαζί με τους Αναπληρωτές Τομεάρχες Οικονομικών, βουλευτή Ημαθίας, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, και βουλευτή Επικρατείας, κ. Θεόδωρο Φορτσάκη, πραγματοποίησαν χθες, Πέμπτη 24 Μαΐου, συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), κ. Γ. Πιτσιλή.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της ΑΑΔΕ, την αναγκαιότητα επενδύσεων για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς της, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη, την αποτελεσματικότητα των φορολογικών ελέγχων και των ελέγχων σε τομείς όπως το λαθρεμπόριο καυσίμων, καπνικών και αλκοολούχων προϊόντων.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, επισημάνθηκε η καθυστέρηση της πορείας των ελέγχων αλλά και η αναποτελεσματικότητα στην αξιοποίηση του συστήματος εισροών-εκροών για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, η καθυστέρηση εγκατάστασης συστήματος GPS σε βυτιοφόρα και πλωτά μέσα και η απαράδεκτη ολιγωρία στο ζήτημα του διαγωνισμού που αφορά στη μοριακή ιχνηθέτηση των καυσίμων, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ήδη το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018 με την έκδοση των κανονιστικών αποφάσεων.

Επίσης, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας τονίστηκε, σχετικά με την πορεία των φορολογικών εσόδων, ότι το 2017, παρά το γεγονός ότι ενεργοποιήθηκαν νέα μέτρα ύψους 2,5 δισ. ευρώ, μειώθηκαν τα συνολικά έσοδα από άμεσους φόρους κατά 5,57% σε σχέση με το 2016. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μείωση των εισοδημάτων αλλά και εξάντληση της φοροδοτικής δυνατότητας των πολιτών, εξέλιξη που επιβάλλει πλέον μια άλλη πολιτική που θα στοχεύει στη μείωση των φόρων.

Ακόμη, υπήρξε σαφής αναφορά στην ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης της ανεξαρτησίας της ΑΑΔΕ αλλά και στην ενίσχυση και βελτίωση της αποτελεσματικότητας των ελεγκτικών μηχανισμών.