Κατηγορίες
Ημαθία

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την ΑΝΗΜΑ

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD LEADER Ν. Ημαθίας, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.), Μέτρο 19: Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων CLLD / LEADER, Υπομέτρο 19.2, Δράση 19.2.4., η Ομάδα Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ.) της Αναπτυξιακής Νομού Ημαθίας Α.Ε. Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α., δημοσιοποίησε την 1η πρόσκληση ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΥΠΟΜΕΤΡΟ 19.2)  ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD / LEADER Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

και καλεί (ανάλογα με τη δράση) τους φορείς που εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες δυνητικών Δικαιούχων:
• ΟΤΑ Α & Β βαθμού, και φορείς τους.
• Ιδιωτικοί συλλογικοί φορείς ή/και νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με καταστατικό σκοπό την υλοποίηση αντίστοιχων έργων, σύμφωνα και με την επιλεξιμότητα που καθορίζεται στο τοπικό πρόγραμμα της Ο.Τ.Δ. ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε.

να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για ένταξη στο πρόγραμμα.  Περιοχή εφαρμογής στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας – όπως αυτή περιγράφεται στο αναλυτικό τεύχος της πρόσκλησης – είναι το σύνολο των Δημοτικών – Τοπικών Κοινοτήτων, εκτός από τα πολεοδομικά συγκροτήματα των Δημοτικών Κοινοτήτων Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας, οι οποίες ξεπερνούν σε πληθυσμό τις 15.000 κατοίκους. Η συγχρηματοδοτούμενη Δημόσια Δαπάνη της παρούσας πρόσκλησης ανέρχεται ενδεικτικά σε 1.520.000,00€ (συγχρηματοδότηση Ε.Γ.Τ.Α.Α. και Εθνικών Πόρων).

Στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης δύναται να χρηματοδοτηθούν πράξεις δημοσίου χαρακτήρα που συμβάλουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στην εξυπηρέτηση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του τοπικού πληθυσμού και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, για την επίτευξη των στόχων της εγκεκριμένης τοπικής στρατηγικής.

Οι επενδυτικές προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του ΟΠΣΑΑ (www.opsaa.gr/RDIIS) συνοδευόμενες από τα δικαιολογητικά / έγγραφα για τα οποία ορίζεται ως υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή.

Ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης στήριξης: 30/4/2018, ημέρα Δευτέρα.
Ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης στήριξης: 16/7/2018, ημέρα Δευτέρα

Αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με τις προκηρυσσόμενες δράσεις, τους δικαιούχους, τις επιλέξιμες δαπάνες, τα ποσοστά επιχορήγησης, του όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τις προβλεπόμενες διαδικασίες, τα κριτήρια επιλεξιμότητας και επιλογής καθώς και σχετικό ενημερωτικό υλικό, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε. www.anhma.gr.