Κατηγορίες
διάφορα

Πέθανε ο Χάρρυ Κλυνν- Την Πέμπτη 24/5 η κηδεία του

Στα 78 του πέθανε στη Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, πιο γνωστός σε όλους μας ως “Χάρρυ Κλύνν”.

Ο αξέχαστος Χάρρυ Κλύνν, ο πιο γνωστός σατυρικός καλλιτέχνης της χώρας μας, πέθανε μετά από πολυετή προβλήματα υγείας, που τον είχαν καθηλώσει σε αναπηρικό αμαξίδιο. Αν κάποιος ρωτήσει τι ήταν Βασίλης Τριανταφυλλίδης η απάντηση δεν θα είναι σύντομη: ηθοποιός, σκηνοθέτης, τραγουδιστής, συγγραφέας, σεναριογράφος, ποιητής, πολιτικός, ζωγράφος, παράγοντας του Απόλλωνα Καλαμαριάς, blogger…. (και ο κατάλογος μπορεί άνετα να γίνει μεγαλύτερος).

Χαρισματικός άνθρωπος ο Κλύνν. Πόντιος από τους λίγους και Απόλλων Καλαμαριάς μέχρι το κόκκαλο – “(…) του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, της Καλαμαριάς” τραγουδούσε κάποτε δείχνοντας τη λατρεία του για την ομάδα που υπηρέτησε ακόμη και ως πρόεδρος.

Κάποτε περιμέναμε τον επόμενο δίσκο του για να τον ακούσουμε ή τρέχαμε σε φίλους για να κάνουμε αντιγραφή σε κασέτα κανά παλιότερο για να τον παίξουμε και στο ραδιόφωνο. Αν ξανακούσει κανείς τους δίσκους θα αντιληφθεί πως μέσα στα κείμενα ή στους στίχους των τραγουδιών υπάρχουν αλήθειες που σε βάθος 30ετίας επιβεβαιώθηκαν. Προφήτης σε κάποιες στιγμές του; Ίσως. Το σίγουρο είναι ότι ο λόγος του θα λείψει…

Επικές ήταν και οι… διαφημίσεις, αξέχαστες. Έγραψε όμως και άπειρες ατάκες, μια από αυτές που μου άρεσαν ήταν το “Παρακολουθώ στη Βουλή τις συνεδριάσεις και τρελαίνομαι. Ανεβαίνει κάποιος στο βήμα, μιλάει μισή ώρα χωρίς να λέει τίποτα, οι μισοί από κάτω κοιμούνται, οι άλλοι μισοί πάνε για κατούρημα και στο τέλος όλοι διαφωνούνε!