Κατηγορίες
Ημαθία

Ημαθία: αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκαν στην Επισκοπή Νάουσας από την Εύξεινο Λέσχη Επισκοπής Νάουσας και την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, οι Κεντρικές Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, σε επίπεδο νομού.
Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία ενώ ακολούθησε μνημόσυνο για τις 353.000 αθώες ψυχές, θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία εντός του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου από τον κ. Βασίλη Δημητριάδη, υποψήφιο διδάκτορα Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με πορεία προς το μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Εκεί έγιναν ο χαιρετισμός από τον πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Επισκοπής Νάουσας και ομιλίες ενώ στη συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια του νέου Μνημείου της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τον Δήμαρχο Ηρωικής πόλης Νάουσας κ. Νικόλαο Κουτσογιάννη και από τον πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Επισκοπής Νάουσας κ. Θεόφιλο Παπαδόπουλο.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από πολιτειακούς, στρατιωτικούς, δημοτικούς και πολιτιστικούς φορείς, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος από άγημα της Β΄ΜΚΔ.

Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση με ποντιακά εδέσματα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές Ημαθίας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, οι δήμαρχοι Βέροιας και Νάουσας, εκπρόσωποι στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών και της Πυροσβεστικής Ημαθίας, αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι φορέων, σωματείων και πολιτιστικών συλλόγων της Ημαθίας.