Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας περιβάλλον

Δήμος Αλεξάνδρειας: αν συνεχίσουμε έτσι πάμε ολοταχώς για τον πάτο!

Μια που από ότι διαφαίνεται οι ενδιαφερόμενοι για δήμαρχοι θα είναι πέραν των 5 (που υπολογίζουμε), εμείς κάνουμε έκκληση σε όποιον θέλει να κατέβει στις εκλογές του 2019 να το κάνει. Άμεσα! Ίσα που προλαβαίνει….

Γιατί αν όλα πάνε στραβά, τότε τον Δήμο Αλεξάνδρειας θα τον βλέπουν στο βυθό, δηλαδή δεν θα χρειάζεται να κάνουν κάτι ιδιαίτερο οι επόμενοι δήμαρχοι για να ναυαγήσει ο Δήμος. Γιατί απλά θα εξαφανιστεί από τον χάρτη!

Τουλάχιστον αυτό αναφέρει το EarthTime, ένα ηλεκτρονικό εργαλείο που συνδυάζει δορυφορικές φωτογραφίες της Γης με δεδομένα από πανεπιστημιακά ερευνητικά προγράμματα, κυβερνητικές υπηρεσίες και μη κυβερνητικούς οργανισμούς. Το Earth Time δημιουργεί κινούμενες εικόνες, που δείχνουν την άνοδο της στάθμης της θάλασσας σε συνδυασμό με πιθανή άνοδο της θερμοκρασίας.

 

Όσο οι πάγοι σε Ανταρκτική και Γροιλανδία λιώνουν (λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας) τόσο θα ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας. Και αν η μέση θερμοκρασία από τους 12,7 βαθμούς πιάσει τους 16,7 βαθμούς, τότε τεράστιες περιοχές της Γης – στις οποίες κατοικούν πάνω από μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι – θα βρεθούν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Και αναπόφευκτα θα δούμε τους “περιβαλλοντικούς πρόσφυγες” να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Σύμφωνα με όσα φαίνονται στον χάρτη, στην κατηγορία των περιοχών που κινδυνεύουν να βυθιστούν κάτω από το νερό αν η θερμοκρασία ανέβει κατά 4 βαθμούς (και τα παιδιά και τα εγγόνια μας να γίνουν περιβαλλοντικοί πρόσφυγες) συμπεριλαμβάνεται σχεδόν το σύνολο της ανατολικής Ημαθίας, περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης και περιοχές στα παράλια της Πιερίας.

Μπείτε ΕΔΩ (EarthTime) και δείτε την εξέλιξη στον χάρτη (δείχνει 9 σενάρια – περιπτώσεις για το που θα φτάσει η θάλασσα, ανάλογα με το πόσο θα ανέβει η θερμοκρασία).