Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Ανακοίνωση του Τ.Ο.Ε.Β. Τρικάλων για τον καθαρισμό των καναλέτων

Από τον Τ.Ο.Ε.Β. Τρικάλων ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα, σχετικά με τον καθαρισμό των καναλέτων από τους παραγωγούς ενόψει της νέας αρδευτικής περιόδου:

“Επικείμενης της αρδευτικής περιόδου 2018 σας κάνουμε γνωστά τα κάτωθι :

1) Το Δ/κό Συμβούλιο του Οργανισμού μας με απόφασή του καθόρισε ως προθεσμία καθαρισμού των καναλέτων από τους παραγωγούς την 31η Μαΐου 2018.

Μετά την ημερομηνία αυτή και καθ΄ όλη τη διάρκεια της αρδευτικής περιόδου πρέπει τα καναλέτα από τα οποία εξυπηρετούνται τα χωράφια τους να είναι καθαρά μέσα και έξω, διότι διαφορετικά δεν θα τους δοθεί άδεια να ποτίσουν.

2) Αν μετά την παραπάνω προθεσμία παραμένουν ακαθάριστα κάποια καναλέτα, ο Οργανισμός θα τα καθαρίσει με δικά του συνεργεία επιβάλλοντας στους ιδιοκτήτες (σύμφωνα με τον Κ.Α.) το ανάλογο πρόστιμο των 5 Ευρώ για κάθε ακάθαρτο καναλέτο.(άρθρα 10 & 12 του Κανονισμού αρδεύσεως). Στην περίπτωση αυτή θα πληρωθεί πρώτα το πρόστιμο και κατόπιν θα δοθεί η άδεια για πότισμα.

3) Ότι οι παραγωγοί είναι υπεύθυνοι για τη στεγανοποίηση των καναλέτων που εξυπηρετούν τα χωράφια τους και ότι η μη συμμόρφωσή τους με τα οριζόμενα στον Κανονισμό άρδευσης και στις αποφάσεις του Δ/κού Συμβουλίου του ΤΟΕΒ αποτελούν αγροτικές παραβάσεις που τιμωρούνται με τις Διατάξεις του Ν.Δ/τος 3030/54 «περί Αγροφυλακής» (άρθρο 20 του Κανονισμού αρδεύσεως).

Ύστερα από τα παραπάνω παρακαλείσθε να συμμορφώνεστε με τα αναφερόμενα στον Κανονισμό αρδεύσεως και στις υποδείξεις των υδρονομικών οργάνων προς αποφυγή ταλαιπωριών και ποινικών κυρώσεων.

Ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ Τρικάλων.
ΚΥΤΟΥΔΗΣ ΜΟΣΧΟΣ”