Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Η Συρία, η Βουλή του βουλευτή και ο Τσίπρας που πάει Απρίλη στο Καστελόριζο

Τα οξύμωρα χτύπησαν ταβάνι τις ημέρες που πέρασαν, τόσο εντός όσο και εκτός.

Ξεκινώντας από τη Σαλονίκη (και τον βουλευτή που ενίσχυε τα συνθήματα για “καύση” της Βουλής της οποίας είναι μέλος) μέχρι την πολύπαθη Συρία (στην οποία συγκρούονται ανελέητα, μέσω αντιπροσώπων, οι μεγάλες δυνάμεις). Και στο καπάκι ο Αλέξης που θα πάει Καστελόριζο και θυμίζει επικίνδυνα τον Παπανδρέου (ΓΑΠ) γιατί είναι και Απρίλης…

Στη Σαλονίκη το Σάββατο είδαμε το εξής απίστευτο: εν ενεργεία βουλευτής να ενισχύει, σε συγκέντρωση οπαδών ποδοσφαιρικής ομάδας, σύνθημα περί καψίματος της Βουλής στην οποία συμμετέχει! “Να καεί – να καεί η πουτάνα η Βουλή” τραγουδούσαν εν χορώ οι παρευρισκόμενοι, “Να καεί – να καεί η πουτάνα η Βουλή” ψέλλισε τουλάχιστον μια φορά ο εν ενεργεία βουλευτής που ανέμενε στο βήμα για να μιλήσει!! Άντε βγάλε άκρη μετά.


Όμως στα τέλη του μήνα η (κατά το σύνθημα) “πουτάνα που θέλει κάψιμο” θα του βάλει το μισθό του στον λογαριασμό του ενώ οι άλλοι, αυτοί που ήταν από κάτω, θα ψάχνουν το δεκάρικο για μια φραπεδιά και μια μπουγάτσα… Παντού τα ίδια, είτε Σαλονίκη, είτε πιο κάτω σε Αθήνα – Πειραιά μεριά. Τι τα θες….!! Άντε να δούμε πότε θα σοβαρευτούμε επιτέλους και θα επικεντρωθούμε στα πραγματικά δύσκολα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα.

Για τη Συρία τα έχουμε πει – για αυτό άλλωστε είστε και 2 βήματα μπροστά διαβάζοντάς τα. Το μόνο νέο είναι το γεγονός ότι μετά από 7 χρόνια πολέμου, κοντά μισό εκατομμύριο νεκρούς και περίπου 11 εκατομμύρια ξεσπιτωμένους, τώρα έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο: σε αυτό της εκ νέου δοκιμής και διαφήμισης οπλικών συστημάτων νέας γενιάς.

Αλλιώς δεν εξηγείται η πυραυλική επίθεση διάρκειας μιας ώρας, το… ξεφόρτωμα εκατοντάδων “έξυπνων” πυραύλων από τους δυτικούς (που βρίσκουν υποτίθεται τους στόχους τους με ακρίβεια εκατοστού), την κατάρριψη δεκάδων πυραύλων από Σύριους (με ρώσικα συστήματα που έχουν μεγάλη ευστοχία και τους καταρρίπτουν – μόνο ποσοστά ευστοχίας δεν μας έδειξαν, όπως στο μπάσκετ!). Και φυσικά το πρόσκαιρο γύρισμα του Ερντογάν “πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις”, μέχρι να ξεκινήσει πάλι τις μπίζνες με τον Πούτιν (πάλι καλά, που περίμενε να τελειώσει η επίθεση και να λάβει θέση). Διπλωματία όπως κάποτε έκανε η λεγόμενη “Υψηλή Πύλη” που μας μάθαιναν στο σχολείο ασκεί ο γείτονας: και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.

Και τα μελλοντικά (ή μελλούμενα;;;)

Απ’ την άλλη μεριά, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1 και αναμετέδωσαν και άλλα κανάλια πιο μετά, ο πρωθυπουργός Τσίπρας θα βρεθεί την Τρίτη 17/4 στο Καστελόριζο. Καλά κάνει και πάει, γιατί πρωθυπουργός είναι, μπορεί να πάει όπου θέλει εντός της ελληνικής επικράτειας. Συμβολική η κίνηση, σε απάντηση στους γείτονες που πλέον αμφισβητούν τα πάντα.

Αλλού είναι το θέμα και σκεφτείτε το καλά: Απρίλης και Καστελόριζο σας θυμίζουν τίποτε;;;
Κι ο άλλος Απρίλιο πήγε στο Καστελόριζο, το 2010, και μας ανήγγειλε τα… ευχάριστα με φόντο τα καραβάκια στο λιμάνι.

Λες πέραν των συμβολισμών (και της ουσίας) ο Αλέξης να θέλει να μας πει και τίποτε άλλο… ;;;;