Κατηγορίες
αθλητικά στίβος

Αλεξάνδρεια: μια πόλη που μπορεί να βγάλει μόνο…. “κατοστάρηδες”;;;

Τι γίνεται με το ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Αλεξάνδρειας;; Θα ολοκληρωθεί ποτέ ή όχι;;

Εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθώ από κοντά τι γίνεται με τα τμήματα του στίβου διαφόρων συλλόγων (παλιών ή νέων) που δραστηριοποιούνται στην Αλεξάνδρεια και κάνουν προπονήσεις στο Δημοτικό Στάδιο Αλεξάνδρειας.
Με απογοήτευση όμως! Όχι για τις επιδόσεις των αθλητών!! Καμιά σχέση. Οι αθλητές κάνουν ότι καλύτερο μπορούν και τα αποτελέσματα που “φέρνουν” είναι πολύ καλά, τηρουμένων των αναλογιών και των συνθηκών στις προπονήσεις.

Όμως οι σύλλογοι της Αλεξάνδρειας, αν θελήσουν να αναπτύξουν τα τμήματα που σχετίζονται με τους αγώνες δρόμου, μπορούν να βγάλουν μόνο “κατοστάρηδες” (στην καλύτερη περίπτωση…)!!!
Γιατί το ταρτάν τόσο είναι, ή μάλλον δεν είναι ούτε για τα 100 μέτρα. Για τα 60 είναι, του κλειστού στίβου.

Ακριβώς έναν χρόνο μετά από την έλευση του Γ.Γ. του υπουργείου (δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό ρεπορτάζ της Περισκόπησης) δεν έχει αλλάξει τίποτε απολύτως. Και δεκάδες μικρά παιδιά και έφηβοι που αθλούνται με τους συλλόγους της Αλεξάνδρειας στριμώχνονται και μοιράζονται ένα ταρτάν που το μήκος του κάνει μόνο για… κλειστό στίβο (στην καλύτερη για προπόνηση κατοστάρηδων, με κάποιες επιφυλάξεις φυσικά).

Έχει δρομολογηθεί κάτι για το θέμα από πλευράς υπουργείου ή όχι;; Ο Δήμος ρωτάει να μάθει τι θα γίνει και πιέζει για το θέμα;;; Ή το θέμα είναι στάσιμο;;;;