Κατηγορίες
Ευρωπ. Ένωση

Οι “Μακεδόνες” του Γιούνκερ…

Η χειρότερη “έκπληξη” περίμενε στη γωνία όσους μιλάνε εδώ και πολύ καιρό για τους “φίλους” Ευρωπαίους (γενικά) και τον περίεργο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ (ειδικότερα).
Ο Γιούνκερ είναι σε περιοδεία στα Βαλκάνια και επισκέπτεται τις ημέρες αυτές την Αλβανία και πέντε ακόμη χώρες που προέρχονται από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας στην οποία τόσο είχε “βοηθήσει” η Δύση (Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κόσοβο, Μαυροβούνιο, Σκόπια και Σερβία).

Στο πλαίσιο της περιοδείας αυτής έκανε και την απίθανη δήλωση σε πρακτορείο ειδήσεων ότι οι “Μακεδόνες” σημειώνουν σημαντική πρόοδο προς την κατεύθυνση της Ευρώπης… Φυσικά, δυο δευτερόλεπτα νωρίτερα παραδέχθηκε ότι το “ΠΓΔΜ” δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια “γραφειοκρατική ορολογία”.

Ο Γιούνκερ μπορεί να είναι “περίεργος” και απαξιωμένος από πολλούς γενικότερα. Μπορεί να έχει και ότι άποψη θέλει, προσωπική άποψη. Δυστυχώς όμως είναι και αξιωματούχος – και μάλιστα από τους πιο υψηλούς – της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτά που λέει έχουν ένα “ειδικό βάρος”, δεν είναι πρόεδρος της Κάτω Τραχανοπλαγιάς, είναι πρόεδρος της Κομισιόν. Και η Κομισιόν λοιπόν θεωρεί ότι το ΠΓΔΜ είναι “γραφειοκρατική ορολογία” και οι γείτονες μας είναι “Μακεδόνες”…

Προς ημετέρα γνώση και συμμόρφωση – αφού οι “ενδείξεις” και οι “αποδείξεις” επαναλαμβάνονται σχεδόν καθημερινά: είμαστε μόνοι και δεν μας παίρνει να διχαζόμαστε. Πότε θα το πάρουμε είδηση επιτέλους;;;;