Κατηγορίες
αστυνομικές ειδήσεις Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εξήντα οχήματα, πομποδέκτες και ραντάρ από το ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας στην Ελληνική Αστυνομία

Με 14 νέα αυτοκίνητα τύπου SUV, δύο επιβατικά αυτοκίνητα εννέα θέσεων, εννέα μοτοσικλέτες, 35 αστυνομικά αυτοκίνητα, 51 πομποδέκτες και δέκα φορητά ραντάρ εξοπλίζει την Ελληνική Αστυνομία στην Κεντρική Μακεδονία η Περιφέρεια.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, υπέγραψε την προμήθεια των συγκεκριμένων μέσων, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για ενίσχυση της «ενεργητικής οδικής ασφάλειας». Η προμήθεια θα γίνει μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο προϋπολογισμός είναι 1.235.155 ευρώ.

«Η εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει όλα τα χρόνια ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την Ελληνική Αστυνομία δεν είναι στα λόγια. Στην πράξη φροντίζουμε να έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά στο έργο των αστυνομικών. Μέσω του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 ενισχύσαμε την υλικοτεχνική υποδομή της ΕΛΑΣ στην περιοχή μας με 24 οχήματα, προϋπολογισμού 607.692 ευρώ, ενώ για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού της διαθέσαμε επιπλέον 820.710 ευρώ.

Σε αυτά τα σημαντικά κονδύλια, προσθέτουμε από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 επιπλέον 1,2 εκ. ευρώ, αποδεικνύοντας ότι ακόμη και σε συνθήκες κρίσης το έργο της αστυνόμευσης και της τήρησης της δημόσιας τάξης, αλλά και της προστασίας των πολιτών είναι για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Αυτή τη φορά η παρέμβασή μας είναι εστιασμένη στην ενίσχυση κυρίως της Τροχαίας, για την πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στη μεταφορά προσώπων και αγαθών, τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την τήρηση των νόμων σε όλο το φάσμα των μεταφορών και μετακινήσεων στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Έπειτα από συνεχείς συναντήσεις μου με την ηγεσία της ΕΛΑΣ και τις Ενώσεις των Αστυνομικών στην περιοχή μας, συναποφασίσαμε να ενισχύσουμε τις υπηρεσίες με αναγκαία σύγχρονα μέσα, ώστε οι αστυνομικοί και τροχονόμοι να ανταποκριθούν με ακόμη καλύτερο τρόπο στο κρίσιμο έργο τους», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συνολικά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα εξοπλίσει την Ελληνική Αστυνομία με 60 νέα οχήματα, 51 ασυρμάτους και δέκα ραντάρ.

Τα 14 νέα οχήματα θα είναι τύπου SUV 4X4, σύγχρονης κατασκευής και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας με κλειστό, ενιαίο μεταλλικό αμάξωμα και κατάλληλες διαστάσεις για άνετη μεταφορά πέντε ατόμων. Θα είναι πετρελαιοκίνητα, 1600 κυβικών εκατοστών και άνω. Η επιλογή του συγκεκριμένου τύπου έγινε επειδή τα οχήματα θα χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά αστυνομικών δυνάμεων και για τη λήψη μέτρων τροχαίας αστυνόμευσης σε δύσβατα σημεία του οδικού δικτύου ή σε επικίνδυνα οδοστρώματα λόγω έργων σε εξέλιξη, δυσμενών καιρικών συνθηκών κτλ. Λόγω της φύσης του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας (ορεινές και ημιορεινές περιοχές με μεγάλο χωμάτινο δίκτυο) είναι απαραίτητα οχήματα με δυνατότητα κίνησης εκτός δρόμου.

Επίσης, θα γίνει προμήθεια δυο επιβατικών αυτοκινήτων εννέα θέσεων το καθένα, σύγχρονης κατασκευής και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Θα έχουν κλειστό ενιαίο αμάξωμα και κατάλληλες διαστάσεις για άνετη μεταφορά εννέα ατόμων. Θα είναι τύπου πετρελαιοκινητήρα και κυβισμού 1.550 κυβικών εκατοστών και άνω.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα εξοπλίσει επίσης την Τροχαία με εννέα μοτοσικλέτες τύπου on-off, κυβισμού 643 κ.ε. και άνω.

Στο στόλο της ΕΛΑΣ στην Κεντρική Μακεδονία προστίθενται επίσης 35 αστυνομικά αυτοκίνητα. Πρόκειται για επιβατικά αυτοκίνητα, σύγχρονης κατασκευής, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, πέντε ατόμων. Θα διαθέτουν πετρελαιοκινητήρα και κυβισμό 1.550 κυβικών εκατοστών και άνω.

Επιπλέον, προβλέφθηκε η προμήθεια 51 καινούργιων πομποδεκτών (ασύρματοι), αλλά και δέκα φορητών ραντάρ για τους ελέγχους ταχύτητας των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας.