Κατηγορίες
Οικονομία

Ύποπτοι για… ξέπλυμα όλοι (οι φτωχοποιημένοι) Έλληνες ;;;

Σε καιρούς capital controls (τα οποία επαναλαμβάνουμε πως δεν πρόκειται να εξαλειφθούν πλήρως ούτε μέχρι το 2060) και σε μια χώρα στην οποία το πόθεν έσχες δεν ισχύει για τη συντριπτική πλειοψηφία από καταβολής ελληνικού κράτους (μήπως για να καλυφθούν μια σειρά από λαμόγια κυρίως της “υψηλής” κοινωνίας;;;) θα ήταν απίθανο αν δεν έρχονταν και η ποινικοποίηση των τραπεζικών συναλλαγών από ένα συγκεκριμένο ποσό και άνω!

Αν τελικά περάσει το ν/σ όπως έχει, τότε από τις τράπεζες θα θεωρούνται λέει ύποπτες για ξέπλυμα χρήματος κάθε περιστασιακές, μη τακτικά επαναλαμβανόμενες, μεταφορές χρηματικού ποσού άνω των 1.000 ευρώ! Αυτό στο νέο σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, το οποίο αναρτήθηκε χθες από το υπουργείο Οικονομικών για δημόσια διαβούλευση.

 

Αντί να κοιτάξουν πως θα καταπολεμήσουν πραγματικά το παράνομα αποκτηθέν χρήμα πηγαίνουν στην εύκολη λύση: να θεωρούνται από τις Αρχές όλοι ύποπτοι και να προσπαθούν μετά να αποδείξουν την αθωότητά τους.

Η ίδια ακριβώς μηδενιστική λογική, που θέλει την… “ανάπτυξη” και την εξισορρόπηση να έρχονται όχι δια της ανόδου του κατά κεφαλήν εισοδήματος αλλά με τη μείωση των εισοδημάτων και με τη φτωχοποίηση των πάντων (και εν τέλει την εξάρτηση όλων από επιδόματα και βοηθήματα)….!!!