Κατηγορίες
Οικονομία

Τα δυο προαπαιτούμενα, το χρέος και αντί για κούρεμα… θα πάρουν την ψαλίδα!

Μπορεί να πέφτει “δούλεμα ψιλό γαζί” – από όλους, εντός και εκτός χώρας – όσον αφορά την περιβόητη έξοδο από τα Μνημόνια (γιατί στην καλύτερη περίπτωση την έξοδο θα αρχίσουν οι απόγονοί μας να τη βλέπουν ΤΟ ΝΩΡΙΤΕΡΟ το 2060), το μόνο πάντως σίγουρο είναι ότι τα προαπαιτούμενα κλείνουν και η δόση των 5,7 δις ευρώ μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού θα έχει εκταμιευτεί.

Από τα 110 προαπαιτούμενα έχουν απομείνει να κλείσουν μόλις δυο, αλλά τι δυο…!!

Το πρώτο είναι το “Ελληνικό”. Τώρα, πόση σχέση μπορεί να έχει η επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού με έναν φορολογούμενο που κάθεται π.χ. στο Έβρο και τη δημοσιονομική πολιτική της χώρας, αυτό είναι ένα ζητηματάκι… Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι άσχετο βαφτίζεται “προαπαιτούμενο” για να περάσει.


Το δεύτερο όμως προαπαιτούμενο είναι δύσκολο: πλειστηριασμοί. Που προς στιγμήν δεν πάνε καλά (καλά για τους ενδιαφερόμενους που έχουν την όψη κορακιού, όχι για τους άλλους), αφού ούτε το σύστημα έχει αρχίσει να “ρολλάρει” όπως θα ήθελαν, ούτε η γεωγραφική κάλυψη είναι καλή.

Όσο για το χρέος και το κούρεμα;; Δεν πρόκειται να υπάρξει κούρεμα, το χρέος θα εξακολουθήσει να έχει μακριά κόμη, για πολύ ακόμη. Περί άλλων μιλούν οι “δανειστές”, περί κάποιας ελάφρυνσης.

Μάλλον αντί για κούρεμα θα πάμε απλά σε κόψιμο της ψαλίδας….