Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας

Δυο απορριμματοφόρα θα μισθώσει ο Δήμος Αλεξάνδρειας

Στη μίσθωση 2 απορριμματοφόρων από ιδιώτη προχωρά ο Δήμος Αλεξάνδρειας με δαπάνη που θα φτάνει τα 4.984,80 ευρώ (θα καλυφθεί από δημοτικούς πόρους).

Δεν ξέρω αν αυτή η μίσθωση έρχεται απλά και μόνο για να καλύψει τα (ομολογουμένως τεράστια) κενά όσον αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων ή αν θα αποτελέσει και ένα πρώτο βήμα (ή ένα πείραμα) για τη σταδιακή παραχώρηση της αποκομιδής σε ιδιώτη – π.χ. μέσα από μια “μελέτη” που στο τέλος θα μας λέει ότι τελικά συμφέρει τα απορριμματοφόρα να είναι ξένα και δεν συμφέρει στο Δήμο να έχει δικά του (από τέτοιες πονηράδες έχουμε πήξει πια σε αυτή τη χώρα!).

Έχω αναφερθεί στο θέμα άπειρες φορές: τα σκουπίδια έχουν λεφτά για τους Δήμους, και μάλιστα πολλά λεφτά. Αρκεί να υπάρχει το κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό που θα κάνει τις μελέτες αλλά και να υπάρχουν και οι δήμαρχοι που θα έχουν ανοιχτά μυαλά και θα κάνουν πολιτικό σχεδιασμό με ορίζοντα εικοσαετίας ώστε να συνεργαστούν και να στήσουν διαδημοτικές επιχειρήσεις που θα εκμεταλλεύονται τα σκουπίδια (που κάθε άλλο παρά “σκουπίδια” είναι…) και θα φέρνουν χρήμα στα δημοτικά ταμεία.