Τους θέλουν μέσα, είτε λυθεί είτε όχι το θέμα του ονόματος

Μετά απ’ τη διαρροή εγγράφου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής της Μεγάλης Βρετανίας, στο οποίο αναφέρεται πως η κυβέρνηση πρέπει να υποστηρίξει μέτρα τα οποία θα βοηθήσουν την «Μακεδονία» να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, με ή χωρίς λύση στο ζήτημα του ονόματος, είναι πιστεύουμε εύκολα αντιληπτό από τον καθένα το πόσο μεγάλη “ιστορική ευκαιρία” είναι να λυθεί τώρα το θέμα με το όνομα της γείτονος…

Εντάξει, οι Βρετανοί τους έχουν αναγνωρίσει εδώ και χρόνια, όμως είναι ξεκάθαρο πλέον ότι τους θέλουν μέσα στο ΝΑΤΟ είτε λυθεί είτε όχι το ζήτημα του ονόματος (“The Government should support measures to help Macedonia join NATO, with or without solution to the name issue”, αναφέρει το έγγραφο του Δεκεμβρίου του 2017, που δείχνει προς τα που θα κινηθούν οι Βρετανοί μεσοπρόθεσμα).

 

Σίγουρα οι Βρετανοί δεν είναι οι μόνοι που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι, απλά δεν έχουν διαρρεύσει έγγραφα στα οποία φαίνεται η θέση τους.

Όσο για εμάς, ας το πάρουμε χαμπάρι: στο συγκεκριμένο θέμα είμαστε μόνοι, σε έναν δύσκολο δρόμο (δεν νομίζω επίσημα κάποια χώρα να βγήκε και να είπε ξεκάθαρα κάτι υπέρ μας).

Και φτάνει πια το κουτόχορτο με τους… “ιστορικούς συμμάχους”. Αν τα συμφέροντά μας συμπίπτουν, τότε είναι μαζί μας. Αν όχι τότε είναι αντίθετοι.

Έτσι είναι αυτά, ας γίνουμε ρεαλιστές, ας το αποδεχτούμε πια και ας προχωρούμε και επίσημα με βάση αυτό στις διεθνείς μας σχέσεις…!!!

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ:

Καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική – σε κάποια σημεία η φωτιά σταμάτησε στη θάλασσα!
Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας από την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσ...
Συλλογή βοήθειας για τους πυρόπληκτους από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας
Συλλογή βοήθειας για τους πυρόπληκτους της Αττικής από το Σύλλογο Πολιτικών Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Κ. Μακεδο...
Την ιστοσελίδα της ελληνικής Κυβέρνησης (government.gr) έριξαν οι Anonymous Greece