Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Περιφεριακή Ενότητα Ημαθίας

Σύσκεψη εκπροσώπων των ΤΟΕΒ της Ημαθίας με Καλαϊτζίδη και Παπά στη Βέροια

Eποικοδομητική υπήρξε η σύσκεψη που κάλεσε το πρωί της Τρίτης 9ης Ιανουαρίου, στο γραφείο του ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, παρουσία του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της Π.Κ.Μ. και εκπροσώπων των 16 ΤΟΕΒ της Ημαθίας, που από την αρχή του 2018 εποπτεύονται πλέον από τον Δεύτερο Βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην σύσκεψη παρέστησαν επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής οικονομίας και Αλιείας της Π.Κ.Μ. Κώστας Τερτιβανίδης και υπηρεσιακά στελέχη της Δ.Α.Ο.Κ της Π.Ε Ημαθίας.

Στην εισήγησή του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καλαιτζίδης καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους, επεσήμανε την μεταβίβαση της αρμοδιότητας εποπτείας των ΤΟΕΒ στις Περιφέρειες, χωρίς όμως την αντίστοιχη πρόβλεψη από την κεντρική διοίκηση, για ενίσχυσή της με το απαιτούμενο προσωπικό και τους ανάλογους πόρους.

Ο κ. αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η ΠΚΜ και η Π.Ε Ημαθίας θα πράξουν το καλύτερο δυνατόν για την ομαλή λειτουργία των ΤΟΕΒ, εν’ όψει και της νέας αρδευτικής περιόδου.

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Παπάς περιέγραψε τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί από εδώ και πέρα, ώστε να προκύψουν τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.

Επίσης ενημέρωσε τους παριστάμενους για τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα η ΠΚΜ, με σκοπό την βελτίωση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου και διαβεβαίωσε τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες ότι η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα βρίσκεται αρωγός τους, σε ότι χρειαστούν στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν.

Στη συζήτηση που ακολούθησε οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ, έθεσαν με τη σειρά τους τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν ή θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, για τα οποία έλαβαν σαφείς κατευθύνσεις από τους κ.κ Καλαϊτζίδη και Παπά.