Κατηγορίες
πολιτική

Σε εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής μίλησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θαν. Θεοχαρόπουλος

Σε εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής, του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, μίλησε το μεσημέρι της Κυριακής 28 Ιανουαρίου ο βουλευτής και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Ο Ημαθιώτης πολιτικός αναφέρθηκε στην ομιλία του στην επόμενη – μετά από την εκλογή του αρχηγού – μέρα του νέου πολιτικού φορέα (στο οργανωτικό κομμάτι του αλλά και στην πολιτική πορεία και στίγμα του γενικότερα).
Όπως επεσήμανε, στόχος είναι η δημιουργία ενός “ισχυρού, προοδευτικού, σοσιαλδημοκρατικού φορέα”, μια προσπάθεια που είναι σημαντική μετά από τη συμπόρευση όλων των δυνάμεων που συγκροτούν το Κίνημα Αλλαγής.

Άσκησε έντονη κριτική τόσο στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Νέα Δημοκρατία, αφού όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδια καιροσκοπικά ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση “νεοσυντηρητικά”.
“Θα ανατρέψουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς (….) στόχος μας είναι να γίνουμε η ηγεμονική δύναμη του προοδευτικού χώρου στη χώρας μας (…) ο νομός Ημαθίας έχει τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα έχει βουλευτή της ΔΗΣΥ και δεν θα έχει βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ”, είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε σε συλλογική συμμετοχή στο νέο φορέα.
Αναφερόμενος στα οικονομικά της χώρας είπε ότι με τη συγκεκριμένη κυβερνητική πολιτική στην οικονομία, με την υπερφορολόγηση, με τα προβλήματα στο ασφαλιστικό κλπ δεν πρόκειται να υπάρξει έξοδος από την κρίση όπως η Κυβέρνηση αναφέρει συνεχώς.

Για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ανέφερε πως υπάρχει η ανάγκη για να υπάρξει μια “γνήσια πατριωτική στάση”. “Φτάνει πια, με μια λογική η οποία στα εθνικά θέματα είναι καιροσκοπική. Η Κυβέρνηση επιδεικνύει επικίνδυνη προχειρότητα – διγλωσσία στο εσωτερικό της… η Νέα Δημοκρατία έτρεξε να χειριστεί το θέμα αυτό με ένα στείρο αντιπολιτευτισμό, με στάση που δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα”, είπε αναφερόμενος στα δυο κόμματα. Ανέφερε δε ότι για το θέμα “απαιτείται μια λύση κοινά αποδεκτή και από τις δυο πλευρές, με σύνθετη ονομασία έναντι όλων, με εγγυήσεις που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού”.
(…) σε ένα τέτοιο κρίσιμο εθνικό θέμα απαιτείται εθνική συνεννόηση. Αν δεν δεσμευτούν, δεν εγγυηθούν για την απάλειψη των αλυτρωτικών, δεν θα υπάρχει καμιά λύση και θα έχει όλη την ευθύνη για αυτό το αδιέξοδο το νέο η χώρα της FYROM” είπε μεταξύ άλλων.