Κατηγορίες
αγορά γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Κίνηση στην αγορά: διαπιστώσεις για το… προφανές!

Μικρή είναι λέει (μια εταιρία συμβούλων και αξιολογήσεων) η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων την περίοδο των Χριστουγέννων και οι Έλληνες είναι στον πάτο όσον αφορά το ποσό ή τα ποσά που ξόδεψαν στις χριστουγεννιάτικες αγορές τους σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Τώρα, αν περιμέναμε κάποια εταιρία (την όποια εταιρία) να μας το πει αυτό… τότε “Καλά Χριστούγεννα!!!”. Ας είναι καλά η “κρίση” που μας φόρτωσαν για να σωθούν μια σειρά από ντόπια ή ξένα ευαγή ιδρύματα!!!

Η αγορά έχει πιάσει πάτο εδώ και χρόνια και στο σύνολο του δωδεκάμηνου – όχι μόνο τα Χριστούγεννα. Τα εισοδήματα των Ελλήνων έχουν μειωθεί δραματικά (όταν δεν έχουν εξαερωθεί λόγω της ανεργίας ή της δυσβάσταχτης φορολογίας) και τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο (υπό το βάρος των εισφορών και της έλλειψης πελατών που πρέπει να πληρώνουν από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα κάθε μήνα).

Τα μόνα που πραγματικά πρέπει να δούλεψαν (ή να δουλέψουν με τους τελευταίους αγοραστές του έτους τις ερχόμενες ημέρες) είναι οι μεγάλες ξένες και ελληνικές αλυσίδες ηλεκτρονικών ή άλλων παρεμφερών ειδών, κάποια συγκεκριμένα μαγαζιά στον τομέα της διασκέδασης (κάποια μπαρ, καφέ – και αυτά με μειωμένο τζίρο σίγουρα) και τα παιχνιδάδικα. Οι υπόλοιποι αναμφίβολα δεν πήγαν καλά. Απλά και μόνο επειδή δεν υπάρχει χρήμα στον κόσμο.

Δεν χρειάζονται μελέτες και στατιστικά. Μια βόλτα στην αγορά ή μια συνομιλία με κάποιο φίλο καταστηματάρχη φτάνει για να δούμε όλοι που βρίσκεται η αγορά.