Κατηγορίες
Αστερούπολη - Πλατύ Ημαθίας

Αστερούπολη (Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017): χορευτικά από συλλόγους του Αράχου, της Αλεξάνδρειας και του Αδένδρου και το εμβληματικό ποτό της Μακεδονίας

Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Ποντίων Αράχου “Ο Πόντος”, του Λαογραφικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας “Ο Αμάραντος” και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αδένδρου “Η Πρόοδος” φιλοξενήθηκαν στον πεζόδρομο Πλατέος το βράδυ του Σαββάτου 30 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της 6ης Αστερούπολης.

Οι χορευτές από τους συλλόγους παρουσίασαν μια σειρά από παραδοσιακούς χορούς, κερδίζοντας το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων θεατών ενώ έδειξαν, όπως και όλοι οι σύλλογοι που ασχολούνται με την πολιτιστική παράδοση του τόπου μας, ότι όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται η παράδοσή μας θα παραμείνει ζωντανή.


Η συνέχεια της βραδιάς ήταν γευστικού περιεχομένου, υπό τους ήχους των Χάλκινων. Γιορτή Τσίπουρου συνοδεία εδεσμάτων που ταιριάζουν απόλυτα με το εμβληματικό ποτό της Μακεδονίας.

Ένα μικρό αντίγραφο αποστακτηρίου περίμενε τους επισκέπτες της Αστερούπολης, που δοκίμαζαν εκλεκτό τσίπουρο και μεζέδες που αναστατώνουν τον ουρανίσκο ακόμη και των πιο απαιτητικών. Η βραδιά, όπως ήταν αναμενόμενο έκλεισε με χορούς.

 

Για την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017 (τελευταία ημέρα της 6ης Αστερούπολης) είναι προγραμματισμένες οι ακόλουθες δράσεις και παραστάσεις:

– Ο Αϊ-Βασίλης έρχεται στην Αστερούπολη και μοιράζει δώρα στους μικρούς του φίλους.
Ώρα 18:00
– Ο Σύλλογος Καππαδοκών Πλατέος «Ο Βαρασσός» θα παρουσιάσει το δρώμενο του Αγίου Βασιλείου. Αναβίωση του εθίμου «Προσκύνημα στον Αϊ-Βασίλη». Ώρα 19:00
– Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν με τον DJ της Αστερούπολης. Πάρτε την παρέα σας και ελάτε να αλλάξουμε χρονιά όλοι μαζί στον πεζόδρομο Πλατέος.