Κατηγορίες
καιρός

Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία: επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Κυριακής

Σύμφωνα με δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Κυριακής 26 Νοεμβρίου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Τις βραδυνές ώρες της Κυριακής (26/11) το Ιόνιο, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά Ελλάδα. Τη νύχτα πιθανόν η δυτική Μακεδονία, η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως η βορειοδυτική) και τα Δωδεκάνησα.

 

Τη Δευτέρα (27/11) τις πρωϊνές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά Ελλάδα και πιθανόν η δυτική Μακεδονία. Μέχρι το απόγευμα η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Πελοπόννησος και πιθανόν πρόσκαιρα η ανατολική Στερεά Ελλάδα, οι Σποράδες και η Εύβοια. Μέχρι το βράδυ η ανατολική Μακεδονία, οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Μέχρι τη νύχτα η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από το 600 μέτρα υψόμετρο) και σταδιακά σε όλα τα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.