Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας

Δήμος Αλεξάνδρειας: στα 4,5 εκατ. το Τεχνικό πρόγραμμα – στα 24 εκατ. ο προϋπολογισμός του 2018

Δημαρχείο ΑλεξάνδρειαςΣυνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αλεξάνδρεια η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Αλεξάνδρειας με αντικείμενο το προσχέδιο του προϋπολογισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας για το οικονομικό έτος 2018 καθώς και το προσχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Αλεξάνδρειας έτους 2018.

Συνολικά στο Τεχνικό Πρόγραμμα προβλέπονται δαπάνες (για ύδρευση, αποχέτευση, πλατείες, οδοποιία, αποκαταστάσεις, πολιτισμό, κλπ) ύψους 4,564 εκατ. ευρώ.
Όσον αφορά τον προϋπολογισμό του Δήμου Αλεξάνδρειας για το οικονομικό έτος 2018, αυτός ξεπερνά για λίγο τα 24 εκατ. ευρώ.

Στις εισηγήσεις γίνεται αναφορά τόσο στις μειώσεις της χρηματοδότησης του Δήμου από διάφορες πηγές (ΚΑΠ κλπ) ενώ γίνεται και μια αναφορά στα χρήματα που ο Δήμος πλήρωσε λόγω της ΔΕΥΑΛ και του δανείου που μας έρχεται από τον καιρό του Νώε – άρα τα στερείται και δεν θα τα ρίξει σε κάποιο έργο, όπως έγραφα.

Περισσότερα (με επιμέρους ανάλυση των προβλεπομένων για τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες) θα έχουμε σε άλλες αναρτήσεις.

Ενδιαφέρον πάντως θα υπάρχει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όταν συζητηθούν τα δυο θέματα.

Εκεί θα δούμε – πέραν της καθαρά οικονομικής διάστασης του θέματος και της υποδοχής που θα τύχουν από την αντιπολίτευση τα δυο θέματα – τι θα γίνει σε πολιτικό επίπεδο και ποια στάση που θα κρατήσουν δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που κατά καιρούς διαφοροποιούνται σε σχετικά “ανώδυνες” για την πορεία του Δήμου ψηφοφορίες.