Κατηγορίες
καιρός

Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση και στην περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας

Πολλές είναι οι περιοχές του Δήμου Αλεξάνδρειας που αντιμετωπίζουν την ώρα αυτή προβλήματα με τη έντονη βροχόπτωση.
Σε όλες τις δημοτικές ενότητες υπάρχει κάποιο μεγάλο ή μικρότερο πρόβλημα, ενώ δεν είναι λίγοι οι οικισμοί που το νερό δεν φεύγει και έχει συσσωρευτεί στις αυλές και στους δρόμους.

Φυσικά η κατάσταση σε σχέση με όσα συμβαίνουν στην περιοχή της δυτικής Αττικής και το δράμα που ζουν οι κάτοικοι εκεί είναι πολύ καλύτερη και μη συγκρίσιμη (στην περιοχή εκεί μετρούν ήδη αρκετούς ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους). Παρόλα αυτά ο όγκος του νερού και στην περιοχή μας είναι αρκετός και τα προβλήματα δεν λείπουν.

 

Ειδικά δε για το θέμα της Αττικής ο Δ. Παπανικολάου, ομότιμος καθηγητής γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλώντας σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης μίλησε για προδιαγεγραμμένο συμβάν, αφού σε κάποιο σημείο της περιοχής που “κατεβαίνει” ένα ποτάμι από το βουνό αυτό ξαφνικά χάνεται, επανεμφανίζεται ή υπάρχουν σημεία που θα έπρεπε να υπάρχουν μεγάλες διατομές σωλήνων για την παροχέτευσή του αλλά δεν είναι έτσι.

 

οι φωτογραφίες είναι απ’ το απόγευμα της Τετάρτης 15/11, από την Αλεξάνδρεια, το Πλατύ καθώς και από κεντρικό κανάλι απορροής των όμβριων της πόλης της Αλεξάνδρειας (το οποίο έχει ήδη γεμίσει)

Το κακό είναι πως η βροχή συνεχίζεται ενώ αναμένεται (σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας) επιδείνωση του καιρού.