Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Συμπεριφορές και απαιτήσεις επιπέδου προτεκτοράτου…

Προχτές διάβαζα σε 3-4 sites (από αυτά που υποβάλλουν κατά καιρούς τα σέβη τους σε διάφορα αφεντικά εντός και εκτός χώρας) ότι οι επενδυτές βρήκαν χιλιάδες καμένες λάμπες και άλλα προβλήματα. Και αναρωτιόμουν αν θα ζητήσουν και αποζημίωση οι επενδυτές.
Κάποιοι φίλοι το έπιασαν το υπονοούμενο και είχαμε κάτι συζητήσεις επί αυτού, επί των αποζημιώσεων ντε!

Έλα που η υποψία έγινε γεγονός και μάλιστα επιβεβαιωμένο από τη Γερμανία και από γερμανικό περιοδικό: σύμφωνα με το Spiegel οι Γερμανοί της Fraport σκέφτονται να ζητήσουν 70 μύρια αποζημίωση για λάμπες που λείπουν, για κλιματιστικά συστήματα που τοποθετήθηκαν, για πυροσβεστήρες που δεν υπήρχαν και μπήκαν. Λες και δεν είδαν τι έπαιρναν!!


Για να τελειώνει το παραμυθάκι (στο οποίο συντελούν με τον τρόπο τους οι τελευταίες Κυβερνήσεις από το 2010 και μετά): οι Γερμανοί και όσοι άλλοι ήρθαν ή θα έλθουν λειτουργούν περίεργα.

Προφανώς κάποιοι (οι δικοί μας) έχουν συναινέσει  και ο καθένας που έρχεται να “επενδύσει” έχει την αίσθηση και τον αέρα πως έρχεται σε προτεκτοράτο και πως μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει και να ζητάει ό,τι θέλει.

 

 

 

Ε δεν είναι έτσι! Κι αν υπάρχει έστω και μια σταγόνα φιλότιμου και περηφάνιας, αν επιβεβαιωθεί το γερμανικό περιοδικό και οι Γερμανοί ζητήσουν έστω και ένα σέντσι, τότε οι δικοί μας επιβάλλεται να προχωρήσουν σε καταγγελία της σύμβασης του (ξε)πουλήματος των αεροδρομίων.

“Ότι πήρατε, πήρατε!” θα πρέπει να είναι το ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Ας επιστραφούν επίσης στους επενδυτές όλα όσα έχουν δώσει (αν έχουν δώσει) μέχρι τώρα και άντε στο καλό….!!!

Αλλιώς συμπεριφορές αγοραστών δημόσιας περιουσίας όπως αυτή θα είναι μόνο η αρχή. Να το θυμόμαστε αυτό στο μέλλον.


Τα… αξιοσημείωτα στο θέμα των “επενδύσεων” τέτοιου τύπου είναι δυο:

 

  • ότι ενώ όλοι οι κυβερνώντες από 2010 και έπειτα μιλάνε για “επενδύσεις”, επενδύσεις ΔΕΝ είναι σίγουρα. Μάλλον προς το ξεπούλημα τείνει το θεματάκι, αν κρίνει κανείς για τα τιμήματα τα οποία καταβλήθηκαν ή θα καταβληθούν!

 

  • ακούμε για “ιδιωτικοποιήσεις” αλλά στην πορεία, αν δει κανείς τα εταιρικά σχήματα που αγοράζουν κοψοχρονιά, θα βρει ότι στο 90% των περιπτώσεων ανήκουν σε κρατικούς/δημόσιους φορείς άλλων χωρών. Αυτό κι αν δεν είναι δούλεμα αλλά και μια έμμεση παραδοχή του γεγονότος ότι οι δικοί μας τόσα χρόνια ήταν παντελώς άχρηστοι και δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν σωστά τις κρατικές αυτές επιχειρήσεις που τώρα αναγκάζονται από τους “θεσμούς” και τα Μνημόνια να ΞΕπουλήσουν…