Κατηγορίες
αθλητικά

Νίκη στο καλάθι για τον ΓΑΣ Αλεξάνδρεια στο παιχνίδι με τον ΑΟΚ Αιγιανιακός (66-64)

Νίκη με ένα καλάθι διαφορά (το οποίο μάλιστα σημειώθηκε στη λήξη) και με πολλά παράπονα για τη διαιτησία Μητσιμπόνα (όπως διαφαίνεται από το δελτίο τύπου) η ομάδα μπάσκετ του ΓΑΣ Αλεξάνδρειας κέρδισε την Αιγινιακό στο κλειστό του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Αλεξάνδρειας, στο παιχνίδι για τη 2η αγωνιστική της Α΄ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Συγκεκριμένα στο δ.τ. της ομάδας της Αλεξάνδρειας αναφέρονται τα εξής:

Στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Λυκείου Αλεξάνδρειας, η ομάδα του ΓΑΣ νίκησε τον Αιγινιακό με 66 – 64 σε ένα παιχνίδι που αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής κ. Μιτσιμπόνας και κρίθηκε με καλάθι του Παντελή Παντοφλίδη στη λήξη της αναμέτρησης.


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ να μπαίνει νωθρά στο παιχνίδι και τον Αιγινιακό να παίρνει μία διαφορά της τάξης των 7 πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο (13 – 20). Σκορ που αρχικά αντικατόπτριζε την εικόνα του αγώνα ως εκείνη την ώρα. Το ίδιο σκηνικό έλαβε χώρα και στο δεύτερο δεκάλεπτο όπου παρά τη μεγάλη προσπάθεια του Παναγιώτη Καρκάρα (25 πόντοι) ο οποίος μετά από έναν χρόνο απουσίας φαίνεται πως επανήλθε δριμύτερος στην ομάδα. Η κόρνα της γραμματείας βρήκε τον Αιγινιακό να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 33 – 37. Μελανό σημείο τους πρώτου ημιχρόνου ήταν τα σφυρίγματα του κ. Μιτσιμπόνα ο οποίος υπέπεσε σε σωρεία λαθών και μοίραζε σωρηδόν αντιαθλητικά φάουλ και τεχνικές ποινές στους παίχτες του ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ.
Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η εικόνα της ομάδας της πόλης μας άλλαξε ριζικά. Όλοι οι παίχτες έπαιξαν με περίσσιο πάθος με αποτέλεσμα η διαφορά να μειωθεί αλλά ένα διάστημα τριών λεπτών με πρωταγωνιστή τον διαιτητή κ. Μιτσιμπόνας ο οποίος σφύριξε δύο αντιαθλητικά φάουλ και μία τεχνική ποινή στον Πουρλιοτόπουλο δημιουργώντας από τη μία ένταση στην κερκίδα και στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου αλλά κυρίως τόνωσε ψυχολογικά τους παίχτες του Αιγινίου που με ορισμένα τυχερά σουτ πήραν εκ νέου μία διαφορά, στο τρίτο δεκάλεπτο (47 – 56)
Ακριβώς σε εκείνο το σημείο μίλησε η ψυχή αλλά και το ταλέντο των παικτών του ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ οι οποίοι όχι μόνο κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά. Το μοναδικό αντιαθλητικό φάουλ που κέρδισε η ομάδα της πόλης μας πέρασε ανεκμετάλλευτο καθώς και οι δύο βολές του Σιτσάνη βρήκαν σίδερο και η αγωνία γινόταν όλο και μεγαλύτερη. Ο Γιοβανόπουλος έβαλε μπροστά την ομάδα με 62 – 61 ενώ ο Καρκάρας έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στον ΓΑΣ. Με ένα τρίποντο ο Αιγινιακός ισοφάρισε το σκορ σε 64 – 64. Ακολούθησε μία άριστη άμυνα των παιχτών του ΓΑΣ με την μπάλα να καταλήγει έξω από τη γραμμή. Ο προπονητής κ. Τσοπουρίδης κάλεσε αμέσως time – out. Με 7 δευτερόλεπτα να απομένουν. Η επαναφορά έγινε από τον Γιοβανόπουλο, που πάσαρε στον Πουρλιοτόπουλο που με τη σειρά του έδωσε την μπάλα στον Παντελή Παντοφλίδη που για μία ακόμη φορά απέδειξε ότι έχει κρύο αίμα και ευστόχησε στη λήξη του αγώνα δίνοντας τη νίκη στον ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ.
Μία από τις πλέον άτυχες στιγμές ήταν ο τραυματισμός του Καραγιάννη σε μία σύγκρουση, η οποία τον ανάγκασε να αφήσει το γήπεδο και να μεταβεί στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας για ράμματα.

ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ (Τσοπουρίδης): Πουρλιοτόπουλος 5 (1), Παπαγερίδης, Μπαγιώκας 3, Ζησιός 6, Γιοβανόπουλος 14 (2), Παντοφλίδης (7), Σιτσάνης (8), Εξαρχόπουλος, Καρκάρας 23 (1), Πρόϊος, Καραγιάννης, Μουλγκέτσι.