Κατηγορίες
Νάουσα

Νάουσα: Καμπάνια ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Καμπάνια ευαισθητοποίησης από τον Δήμο Νάουσας και τον Εμπορικό Σύλλογο Νάουσας στις 25 Οκτωβρίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν!

Η 25η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Κατά του Καρκίνου του Μαστού που είναι αφιερωμένη στην πρόληψη, στην σωστή ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση. Υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα εκδηλώσει καρκίνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.

O Δήμος Νάουσας το πρωί της 25 Οκτωβρίου στo πλαίσιο της πανελλήνιας προσπάθειας ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού διοργανώνει σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Νάουσας καμπάνια ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού. Θα τοποθετηθούν αφίσες στα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας και θα  μοιραστούν  ροζ φιόγκοι, το σήμα κατατεθέν για τον καρκίνο του μαστού, στους υπαλλήλους του Δήμου στα μέλη του εμπορικού συλλόγου και στις γυναίκες της πόλης μας που θα επισκεφθούν τα καταστήματα το πρωί της 25 Οκτωβρίου.

Θα ακολουθήσουν εντός των ημερών ομιλίες στον διευρυμένο Δήμο Νάουσας  για την ενημέρωση των πολιτών.

Επίσης ο Δήμος Νάουσας θα συμμετέχει στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε. Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου θα επισκεφτεί τον Δήμο Νάουσας και θα βρίσκεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού “Χρήστος Λαναράς” (αίθουσα Βέτλανς) στις 6 & 7 Νοεμβρίου 2017.
Τηλέφωνα για ραντεβού: 2332350371 (11.00-14.00)
Τα ραντεβού θα κλείνονται από 30 Οκτωβρίου με σειρά προτεραιότητας και θα υπάρχουν προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

“Προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να ενημερωθούν όσο το δυνατό περισσότερες γυναίκες της πόλης μας και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.” αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Νάουσας.