Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Μια πρώτη (γρήγορη) ματιά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Δημοτικό Συμβούλιο ΑλεξάνδρειαςΜετά από μια σειρά συνεδριάσεων που δεν είχαν κάτι το “ουσιαστικό” να δείξουν (και είχαν ένα σχετικά διαδικαστικό χαρακτήρα), η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας της Δευτέρας 30/10 είχε κάτι διαφορετικό: είχε ολίγη ένταση, είχε ορισμένες τοποθετήσεις σε θέματα που είχαν βάση, είχε αποστασιοποιήσεις και διαφοροποιήσεις, είχε αντικαταστάσεις.

Επίσης είχε την πρώτη πραγματικά συγκροτημένη εμφάνιση μιας άτυπης “ομάδας” – ένα θέμα για το οποίο η πρόβλεψη μου είναι πως θα υπάρξει συνέχεια, με μια παραίτηση που θα έλθει πάρα πολύ σύντομα.

Αναλυτικά στα προαναφερόμενα θα αναφέρω σιγά – σιγά, αν θελήσουμε όμως να έχουμε τη γενική εικόνα των πραγμάτων θα πρέπει να σημειώσουμε:

1) αρχικά την παρουσία της πλειοψηφίας των συμβούλων στη συνεδρίαση, μετά από μια σειρά από συνεδριάσεις στις οποίες αρκετοί έλειπαν.
2) τις διαφοροποιήσεις συμβούλων της πλειοψηφίας σε κάποια θέματα
3) την αποδεδειγμένα προβληματική προετοιμασία σε κάποια άλλα θέματα, γεγονός που οδήγησε στην απόσυρσή τους
4) την αδυναμία συμβούλων στο να αντιληφθούν ότι η θέση τους θα τους φέρει αντιμέτωπους με συγκεκριμένες δύσκολες αποφάσεις.

Αυτά για αρχή. Τα υπόλοιπα θα τα βλέπουμε σταδιακά, αφού θα δούμε πιο αναλυτικά ορισμένα από τα θέματα που συζητήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας.