Κατηγορίες
αγορά Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Επιτυχημενη κρίνεται η παρουσία της ΠΚΜ στην ANUGA 2017

Ιδιαίτερα επιτυχής ήταν η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2017, που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία, καθώς συμμετείχαν δεκάδες επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα, ενώ μεγάλος αριθμός ατόμων επισκέφθηκε το περίπτερο της Π.Κ.Μ.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνείς εκθέσεις τέτοιου βεληνεκούς εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της πολιτικής για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής. Βασικός σκοπός είναι η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας και η ανάδειξη των αγροτικών τοπικών ποιοτικών προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η διείσδυση σε μεγάλες διεθνείς αγορές, καθώς και η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η διεύρυνση των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα.

 


Η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2017 πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και προσελκύει σημαντικούς και εξειδικευμένους επισκέπτες. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών στην Ευρώπη, με υψηλή επισκεψιμότητα, προσελκύοντας εισαγωγείς, διανομείς και αγοραστές από όλο τον κόσμο. Παράλληλα, η έκθεση δίνει την ευκαιρία πρόσβασης στη γερμανική, την ευρωπαϊκή, αλλά και τη διεθνή αγορά και συμβάλει στην ανάπτυξη και ενίσχυση των εξαγωγών, αλλά και της αναγνωρισιμότητας των πιστοποιημένων προϊόντων. Θεωρείται αναγνωρισμένη έκθεση στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων και ποτών, που προσδίδει τον τόνο μελλοντικών εξελίξεων στο χώρο.

Η δυναμική της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2017 ξεπερνά τους 7.000 εκθέτες από περισσότερες από 100 χώρες και τους 155.000 εμπορικούς επισκέπτες από περίπου 200 χώρες. Στην έκθεση προβάλλονται γενικά τρόφιμα, χυμοί, ποτά, αναψυκτικά, φρούτα, αρωματικά φυτά και έλαια, γαλακτοκομικά κ.ά. Με δέκα εξειδικευμένες εμπορικές εκθέσεις σε δέκα αίθουσες και ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συνεδρίων και εκδηλώσεων, η Anuga είναι το πιο αναγνωρισμένο εκθεσιακό γεγονός στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων και ποτών, είναι το σημείο συνάντησης εμπόρων λιανικής και χονδρικής, παραγωγών, εισαγωγέων και decision makers από όλον τον κόσμο και δίνει τον τόνο μελλοντικών εξελίξεων στο χώρο.

Φέτος, η ANUGA φιλοξένησε 10 εξειδικευμένες εμπορικές εκθέσεις του κλάδου τροφίμων- ποτών στους εξής τομείς και σε αντίστοιχες θεματικές αίθουσες:

1. FineFood: τρόφιμα γενικά,

2. FrozenFood: κατεψυγμένα προϊόντα, παγωτά,

3. Meat: προϊόντα κρέατος, πουλερικά, κυνήγι,

4. Chilled & FreshFood: προϊόντα gourmet και delicatessen, ψύξης, ψαρικά, λαχανικά, φρούτα.,

5. Dairy: γαλακτοκομικά προϊόντα,

6. Βread&Bakery: αρτοσκευάσματα, προϊόντα ζαχαροπλαστικής,

7. Drinks: ποτά, κρασί, αναψυκτικά και χυμοί,

8. HotBeverages: αφεψήματα,

9. CulinaryConcepts: εξοπλισμός για catering και μαζική εστίαση, εξοπλισμός και υπηρεσίες για την λιανική αγορά και

10. Organic: βιολογικά προϊόντα.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Κ.Μ. Θεοφάνης Παπάς, «στόχος της συμμετοχής μας στην διεθνή έκθεση Anuga 2017 ήταν η προώθηση των εξαιρετικών προϊόντων της περιοχής μας στις αγορές του εξωτερικού, που είναι ιδιαίτερα απαιτητικές, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την ανταγωνιστικότητά μας σε διεθνές επίπεδο. Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να ενισχύουμε την επικοινωνία μεταξύ των επαγγελματιών του αγροδιατροφικού κλάδου της Κεντρικής Μακεδονίας με συναδέλφους τους από το εξωτερικό, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την ενδυνάμωση των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ τους. Αξιοποιήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ευκαιρία να ενημερωθούν οι καταναλωτές διεθνώς για τα πιστοποιημένα προϊόντα της Περιφέρειάς μας, καθώς ήταν αξιοσημείωτη η προσέλευση επισκεπτών στο περίπτερό μας. Ταυτόχρονα, αναδείξαμε, προβάλαμε και προωθήσαμε σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού τα μοναδικά ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα, τα εκλεκτά ‘προϊόντα – σημαία’ της μακεδονικής γης, που προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα του πρωτογενούς τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας».

Στην αποστολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση ANUGA 2017, εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Θεοφάνη Παπά, συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Καγιάς και υπηρεσιακά στελέχη της Π.Κ.Μ.