Κατηγορίες
παιδεία

Ανοιχτό κάλεσμα εθελοντών καθηγητών για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αλεξάνδρειας

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας, ξεκινάει τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου με μόνο στόχο την παροχή πρόσθετης εκπαιδευτικής στήριξης των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξάνδρειας. Έπειτα από μία πρώτη συνάντηση γνωριμίας μαθητών – καθηγητών προέκυψε επιτακτική ανάγκη στελέχωσης και άλλων τμημάτων από εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων και κυρίως αυτών των θετικών επιστημών (Μαθηματικοί, Φυσικοί, Χημικοί).

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο Τμήμα Πρόνοιας, όπου στεγάζεται επί της οδού Αλεξάνδρου Παπάγου 25 ή για περισσότερες πληροφορίες να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 2333053045.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αλεξάνδρειας ξεκινάει τη λειτουργία του τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 στο 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας. Σκοπός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι να ενισχυθεί η παροχή πρόσθετης εκπαιδευτικής στήριξης στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξάνδρειας, έτσι ώστε να μην μπει η ποικιλόμορφη κρίση που βιώνουμε εμπόδιο στα όνειρα των παιδιών μας.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται καθημερινά κατά τις απογευματινές ώρες από εθελοντές καθηγητές οι οποίοι στηρίζουν με προθυμία και αγάπη το κοινωνικό έργο του Δήμου μας. Η μεγάλη ανταπόκριση των εθελοντών καθηγητών και κυρίως των νέων, μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε τις κοινωνικές μας δράσεις και παράλληλα να παρέχουμε στήριξη στους δημότες μας.

“Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές καθηγητές, καθώς και την Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου που παραχωρεί τις αίθουσες για την λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Αλεξάνδρειας.” καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Αλεξάνδρειας.