Κατηγορίες
βιομηχανία ΚΚΕ Πλατύ

Στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας (φωτό/video)

Στο πλαίσιο της περιοδείας του εν όψει της ΔΕΘ ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου 2017 το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας.
Κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο είχε ενημερωτικές συναντήσεις με μέλη της διοίκησης καθώς και με εκπροσώπους των εργαζομένων, των τευτλοπαραγωγών και των τευτλοεξαγωγέων ενώ συνομίλησε με εργαζόμενους του εργοστασίου.

Σε δήλωσή του μετά από την επίσκεψη ο Γ.Γ. του ΚΚΕ επέρριψε ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της βιομηχανίας στις ελληνικές κυβερνήσεις έως και σήμερα για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν τη συγκεκριμένη βιομηχανία ενώ ανέφερε πως υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και από μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια είχαμε προειδοποιήσει και είχαμε εξηγήσει στον ελληνικό λαό ότι οι ποσοστώσεις που επέβαλλε κατ’ αρχήν η ΕΕ και έγιναν δεκτές από τις ελληνικές κυβερνήσεις οδήγησαν σε συρρίκνωση της παραγωγής των τεύτλων”, είπε μεταξύ άλλων ο Δ. Κουτσούμπας και συνέχισε: “Δεν είναι δυνατόν σήμερα η Γερμανία να έχει το 46% του μεριδίου αγοράς ζάχαρης, η Γαλλία, του “φίλου μας” του κ. Μακρόν, να έχει 18%, η Μ. Βρετανία το 11% και η Ελλάδα να βρίσκεται στον πάτο και να αναγκάζεται ο Έλληνας να αγοράζει απ’ τα σούπερ μάρκετ γερμανική ζάχαρη, κακής ποιότητας ή από άλλες χώρες του κόσμου”.