Κατηγορίες
ανακοινώσεις

Παρουσίαση του προγράμματος Imathia Quality-IQ

Την παρουσίαση του προγράμματος Imathia Quality-IQ, που συνδιοργανώνουν η Π.Ε Ημαθίας, με τους δήμους Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας, το Επιμελητήριο Ημαθίας, την ΑΝ.ΗΜΑ, την Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας, από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο των Αθηνών, με την βοήθεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Υπουργείου Τουρισμού και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε, σε συνέντευξη τύπου, το πρωί της Παρασκευής 15ης Σεπτεμβρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης.

Στην τράπεζα των διοργανωτών συμμετείχαν ο δήμαρχος Βέροιας κ. Κώστας Βοργιαζίδης, ο αντιδήμαρχος Νάουσας κ. Στέλιος Δάγγας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι και μέλη της οργανωτικής επιτροπής κα.Νίκη Καρατζιούλα και κ. Θεόφιλο Τεληγιαννίδη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας κ. Δημήτρης Μάντσιος και ο σεφ-μέλος της οργανωτικής επιτροπής κ. Γιώργος Παλησίδης.

Ο κ. αντιπεριφερειάρχης στην τοποθέτηση του τόνισε ότι, η Ημαθία για πρώτη φορά συνενώνει στον μέγιστο βαθμό τις δυνάμεις της, προετοιμαζόμενη να παρουσιάσει στην πρωτεύουσα, σε έναν ιστορικό χώρο, όπως είναι το Ζάππειο Μέγαρο, το τουριστικό, πολιτιστικό και γαστρονομικό της προϊόν.

«Η Ημαθία θα βρεθεί στο κέντρο της επικαιρότητας από την Παρασκευή 13η έως και την Κυριακή 15η Οκτωβρίου στην Αθήνα, υποδεχόμενοι χιλιάδες επισκέπτες που θα έχουν την ευκαιρία να μας γνωρίσουν από κοντά, γινόμενοι πρεσβευτές μας, αφού θα έχουν την δυνατότητα να βιώσουν τις Αιγές, την Μίεζα, την βυζαντινή Βέροια, από την κα. Αγγελική Κοτταρίδη, να γευτούν τις παραδοσιακές γεύσεις και τον οίνο μας και φυσικά να γνωρίσουν τις Ημαθιώτικες επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον αγροτοδιατροφικό τομέα» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καλαϊτζίδης.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί των συμμετεχόντων στο πάνελ.

Στην οργανωτική επιτροπή του Imathia Quality-IQ συμμετέχουν:

Πρόεδρος Δημήτρης Τσακαλίδης
Αντιπρόεδρος Θεόφιλος Τεληγιαννίδης Περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας
Αντιπρόεδρος Νίκη Καρατζιούλα Περιφερειακή σύμβουλος Ημαθίας
Μέλος Δημήτρης Μάντσιος Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας
Μέλος Δημήτρης Ταχματζίδης Σύλλογος γευσιγνωσίας γαστρονομίας Κάρανος
Μέλος Γιώργος Παλησιδής Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Μέλος Λίνα Τουπεκτσή Περιφερειακή ενότητα Ημαθίας

Επίτιμο μέλος Κωνσταντίνος Καλαιτζίδης Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας
Επίτιμο μέλος Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης Δήμαρχος Βέροιας
Επίτιμο μέλος Νικόλαος Κουτσογιάννης Δήμαρχος Νάουσας
Επίτιμο μέλος Παναγιώτης Γκυρίνης Δήμαρχος Αλεξάνδρειας
Επίτιμο μέλος Νικόλαος Ουσουτζόγλου Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ημαθίας

Επιστημονικοί Συνεργάτες
Δρ. Αγγελική Κοτταρίδη Έφορος αρχαιοτήτων Ημαθίας
Δρ. Γεώργιος Μπόσκου Επίκουρος καθηγητής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής