Κατηγορίες
ΕΦΕΤ

Ανάκληση δημητριακών πρωινού από τον ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση δημητριακών πρωινού, Γερμανικής προέλευσης, που ενδέχεται να περιέχουν σοκολάτα γάλακτος, της οποίας τα συστατικά, σκόνη πλήρους γάλακτος και λεκιθίνη σόγιας, δεν αναγράφονται στην ετικέτα των δημητριακών. Τα συστατικά αυτά μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία και να επηρεάσουν άτομα με ευαισθησία σε αυτά.

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία “ΜΟΥΣΛΙ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΒΙΟ (Beeren Müsli)”, σε συσκευασία των 750 g ανά τεμάχιο, με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 28.05.2018, το οποίο παρασκευάστηκε από τη Γερμανική εταιρεία “Rosengarten Minderleinsmühle GmbH & Co. KG” και διακινήθηκε στην Ελλάδα, από την επιχείρηση “ΒΙΟ- ΥΓΕΙΑ Ε.Π.Ε.” (Αργυρουπόλεως 5, Άγ. Στέφανος).

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της εν λόγω παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος προκειμένου να διορθωθεί η επισήμανση ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

 

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος (φωτογραφίες), εφόσον έχουν ευαισθησία στο γάλα ή/και στη σόγια, να μην το καταναλώσουν.