Κατηγορίες
καιρός

Έντονη μεταβολή του καιρού από το βράδυ της Κυριακής

Έντονη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τη νύχτα της Κυριακής, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και ο Δήμος Αλεξάνδρειας γνωστοποιεί.

Σύμφωνα με το δελτίο, αρχικά ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Τη νύχτα της Κυριακής (24-9-17) το βόρειο ιόνιο (κυρίως η Κέρκυρα) και πιθανόν οι παραθαλάσσιες περιοχές της ηπείρου.

2. Αύριο Δευτέρα (25-9-17) το ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία και πιθανόν πρόσκαιρα, η δυτική Πελοπόννησος και η δυτική στερεά και προς το βράδυ η κεντρική Μακεδονία (κυρίως οι δυτικές περιοχές) και η Θεσσαλία.

3. Την Τρίτη (26-9-17) κατά διαστήματα πρόσκαιρα η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, οι Σποράδες και η βόρεια Εύβοια και πιθανόν η κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική και η Πιερία) και η ανατολική Θεσσαλία. Σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.

Ο καιρός σήμερα στην Μακεδονία και τη Θράκη:

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν. Από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 και τοπικά 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.