Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια προσφυγικό - μεταναστευτικό

Τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Αλεξάνδρεια επισκέφτηκε ο υφυπουργός Γ. Μπαλάφας

Τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Αλεξάνδρεια επισκέφτηκε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μπαλάφας, στο πλαίσιο επισκέψεων που κάνει στις δυο δομές φιλοξενίας προσφύγων της Ημαθίας (σε Αλεξάνδρεια και Αγ. Βαρβάρα).

Μετά την επίσκεψη στην περιοχή της Βέροιας ο υφυπουργός, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, και υπηρεσιακούς παράγοντες (που ήταν και στη Βέροια), βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια.

Στο πρώην στρατόπεδο Ταγματάρχη (ΜΧ) Πελάγου Γεωργίου τον υποδέχθηκε ο συνταγματάρχης Δ. Σουλτανίδης, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης (μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Ράπτη και τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ Στ. Δελιόπουλο), στρατιωτικοί, ο δημοτικός σύμβουλος Στ. Μίχος και ο διοικητής του Α.Τ. Αλεξάνδρειας.

Ο υφυπουργός, που όπως είπε υπηρέτησε στο 722, ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους, ενημερώθηκε για ότι έχει γίνει έως τώρα (από τον Απρίλιο του ‘15 – όταν πρωτοήρθαν στο χώρο πρόσφυγες) ενώ συνομίλησε με ανθρώπους που εργάζονται στο χώρο.

Μετά την επίσκεψη παρατέθηκε γεύμα στους επισκέπτες της περιοχής μας στην Αλεξάνδρεια, κατά τη διάρκεια του οποίου ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας μετέφερε στον υφυπουργό το αίτημα για κατ’ αρχήν παραχώρηση χρήσης (όταν οι περίπου 350 πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο 722 αναχωρίσουν) και στη συνέχεια παραχώρηση και της ιδιοκτησίας του χώρου του στρατοπέδου στον Δήμο Αλεξάνδρειας.

Πρόκειται για ένα αίτημα το οποίο ήδη έχει συζητήσει με αρμόδιους στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας. Η πρώτη αντίδραση του υφυπουργού δεν ήταν αρνητική, το αντίθετο μάλιστα πρότεινε να γίνει αίτημα, αφού αρκετά ανενεργά στρατόπεδα έχουν παραχωρηθεί σε πολλούς Δήμους της χώρας.

 

Δείτε στη συνέχεια βίντεο από την επίσκεψη και δηλώσεις του υφυπουργού για το προσφυγικό: