Κατηγορίες
Ελλάδα

91 δασικές πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες

Ενενήντα μια (91) μικρές ή μεγάλες δασικές πυρκαγιές έχουν καταγραφεί στη χώρα μας το διάστημα από τις 6 το πρωί της Κυριακής 13 μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας 14 Αυγούστου 2017!

Οι πιο μεγάλες πυρκαγιές του 24ώρου καταγράφονται στην Αττική, στη Ζάκυνθο, στην Κεφαλλονιά και στην Αμαλιάδα.

Ένας λογικός άνθρωπος ενενήντα μια πυρκαγιές δεν τις λέει ούτε αμέλεια ούτε ατύχημα. 22 φωτιές υπήρχαν μόνο στη Ζάκυνθο!!

Δεν μπορείς να πει ότι έπεσαν κεραυνοί, ότι βραχυκύκλωσε και κάηκε κάποιος μετασχηματιστής  και άρπαξαν φωτιά δέντρα ή ξερόχορτα, ούτε μπορείς να πεις ότι βρέθηκαν ξαφνικά 91 άτομα που πέταξαν το τσιγάρο τους ή επιχείρησαν να κάνουν κάποια εργασία από την οποία θα μπορούσε να προκληθεί πυρκαγιά.

Οι πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι έδωσαν και δίνουν μάχη με τις φωτιές, σε κάθε μέτωπο. Ώρες – ώρες οι άνεμοι δεν βοηθούν και φουντώνουν τις φωτιές, άλλες πάλι καταλαγιάζουν και όσοι συμμετέχουν στις κατασβέσεις βρίσκουν ευκαιρία να σβήσουν όσο περισσότερα μέτωπα μπορούν. Θυμίζουν άλλα καλοκαίρια, άλλες χρονιές τόσες πολλές πυρκαγιές μαζί.

Οι ζημίες είναι μεγάλες, στη φύση, σε καλλιέργειες και σε περιουσίες ανθρώπων. Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια σε όλα τα σημεία. Γιατί ό,τι καίγεται χρειάζεται δεκαετίες για να αποκατασταθεί. Αν αποκατασταθεί ποτέ…