Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια εκδηλώσεις Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας

Η 1η Εμπορική Έκθεση Αλεξάνδρειας ξεκίνησε στον πεζόδρομο της πόλης

Ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής 13 Αυγούστου 2017, στον πεζόδρομο της Αλεξάνδρειας η 1η Εμπορική Έκθεση που διοργανώνει για το τριήμερο 13 έως και 15 Αυγούστου 2017 ο Εμπορικός Σύλλογος της Αλεξάνδρειας.

Το εγχείρημα είναι δύσκολο δεδομένης της γενικότερης οικονομικής κατάστασης αλλά και της επιλογής του χρόνου που γίνεται η Έκθεση, όμως πρόκειται για μια προσπάθεια του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου να προβάλει και να προωθήσει τις τοπικές επιχειρήσεις και την τοπική αγορά στο κοινό και στους καταναλωτές.

Κατά την πρώτη ημέρα έγινε αγιασμός ενώ λίγο αργότερα, στις 21:30, παρουσιάστηκε επίδειξη στο χώρο του ΠΠΚ Αλεξάνδρειας. Αρκετοί ήταν αυτοί οι οποίοι γνώριζαν για την έκθεση και επισκέφτηκαν τα περίπτερα των εκθετών. Κατά την πρώτη ημέρα στην Έκθεση βρέθηκαν ο βουλευτής Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ) Χρήστος Αντωνίου, ο αντιδήμαρχος Μπ. Βουλγαράκης ενώ το Εμπορικό Σύλλογο εκπροσωπούσε ο Γιάννης Τσαρτσάνης.

 

 

Στην έκθεση παρουσιάζονται τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, όπως την παραγωγή ενέργειας, την κατασκευή εξαρτημάτων αυτοκινήτου, την κατασκευή αγροτικών μηχανημάτων, την κατασκευή επίπλων- διακοσμητικών – χρηστικών αντικειμένων από οικολογικά και ελαφρά υλικά ή τη μελισσοκομία.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας έγινε επίσης επίδειξη με πανέμορφα μοντέλα, κορίτσια από την περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας, τα οποία φορούσαν ενδύματα, αξεσουάρ και υποδήματα που διατίθενται σε επιχειρήσεις της περιοχής (πολυκατάστημα Σεμερτζή – Γρηγ. Λαμπράκη 72, Angels Secret – Βετσοπούλου 37, νυφικά Αφροδίτη/Χρύσα – Ταγμ. Γεωργούλη 22 στην Αλεξάνδρεια) ενώ την επιμέλεια μαλλιών και του μακιγιάζ είχε η Γιώτα Παπαδοπούλου (Κομμωτήριο Παπαδοπούλου Γιώτα – Εθν. Αντίστασης 32, Αλεξάνδρεια) με συνεργάτιδες στο μακιγιάζ τις Σοφία Χατζηιωάννου και Πετρούλα Μπαμπίνα.

 

Με δειλά λοιπόν βήματα, με (αναπόφευκτα) λάθη και ίσως και παραλείψεις η Έκθεση ξεκίνησε. Κάθε αρχή και δύσκολη. Αν η συγκεκριμένη δράση στηριχθεί έχει μέλλον.

Μπορεί μεν η επιλεγείσα περίοδος να είναι “δύσκολη” και πάρα πολλοί να βρίσκονται στις καλοκαιρινές τους διακοπές (που πλέον, για όσους δύνανται, έχουν γίνει ολιγοήμερες), όμως σε συνδυασμό με το πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου και με το ότι το τριήμερο 13 έως 15 Αυγούστου είναι πάρα πολλοί οι επισκέπτες στην Αλεξάνδρεια, αν γίνουν μικρά και προσεκτικά βήματα από τους διοργανωτές και αν στηριχθεί ουσιαστικά τόσο από την Τοπική Αρχή όσο και από τις τοπικές επιχειρήσεις, τότε το εγχείρημα θα έχει μέλλον.