Κατηγορίες
αθλητικά

Σε καλό κλίμα η γενική συνέλευση των μελών της Α.Ε. Αλεξάνδρειας

Το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας η γενική συνέλευση των μελών της Α.Ε. Αλεξάνδρειας, με δυο θέματα στη ημερήσια διάταξη, τον απολογισμό της χρονιάς 2016-2017 αλλά και την ενημέρωση για τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς.

Το κλίμα στο οποίο κινήθηκε η συνέλευση – στην οποία συμμετείχαν πολλά άτομα (και αυτό σχολιάστηκε θετικά) – ήταν καλό ενώ το σύνολο των παρευρισκόμενων μελών που μίλησε έδωσε τα συγχαρητήριά του στη Διοίκηση. Όσον αφορά το πρώτο θέμα, στον απολογισμό για το 2016-2017 αναφέρθηκε πως τα έσοδα της ομάδας ανήλθαν στα 44,2 χιλιάδες ευρώ (από συνδρομές, διαφημίσεις, εισιτήρια κλπ) ενώ τα έξοδα σε 112,9 χιλιάδες ευρώ (και αφορούσαν εξοπλισμό, αμοιβές παικτών – προπονητών, έξοδα για διαιτητές, ιματισμό κλπ).

Στη συνέλευση ο πρόεδρος Δ. Σαμαράς ανέφερε πως δεν υπάρχουν οφειλές της ομάδας, πέραν 2 ποσών που ανέρχονται περίπου στα 4 χιλιάδες ευρώ (και αφορούν σε παίχτες και τον Κ. Καρασαββίδη).
Το θέμα του απολογισμού έληξε γρήγορα και η συζήτηση προχώρησε στο κυρίαρχο θέμα της Συνέλευσης, δηλαδή στην επόμενη ημέρα και στο προγραμματισμό για τη νέα περίοδο.

Αρχικά έγινε λόγος για το θέμα της πορείας της ομάδας της Α.Ε. Αλεξάνδρειας στην τρίτη εθνική κατηγορία, υπό το πρίσμα του νέου ΑΦΜ από τον Διαγόρα Σεβαστής. Όπως ανέφερε στην εισήγηση του ο πρόεδρος της ομάδας στο σχεδιασμό είναι η συνένωση της Α.Ε. Αλεξάνδρειας με το Διαγόρα Σεβαστής και η συμμετοχή της νέας ομάδας που θα έχει το όνομα “Αθλητικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας” και θα αγωνίζεται στην τρίτη εθνική κατηγορία. Επεσήμανε πως έχει δρομολογηθεί ο τρόπος που θα χρησιμοποιηθεί το ΑΦΜ του Διαγόρα Σεβαστής, πως έχουν προχωρήσει κατά πολύ οι συζητήσεις και οι διαδικασίες.

Η συζήτηση κινήθηκε στο μεγαλύτερό της διάστημα γύρω από αυτό, δηλαδή σε ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους αναφορικά με τον τρόπο που θα γίνει η συνένωση, με το αν θα πρέπει να γίνει η συνένωση ή αν θα πρέπει να υπάρχουν τελικά μια ή δυο ομάδες στην Αλεξάνδρεια σε διαφορετικές κατηγορίες, για τις εξουσιοδοτήσεις που θα πρέπει να έχουν από τις Γενικές Συνελεύσεις οι διοικήσεις κλπ.

Επίσης συζητήθηκε αρκετά το θέμα των ακαδημιών (που θα πρέπει να βοηθηθούν και να βοηθήσουν) ή και μιας ομάδας στην Α1 (της Α.Ε. Αλεξάνδρειας) που θα εξακολουθήσει να παίζει στην πρώτη τοπική κατηγορία και θα αποτελούσε ενδεχόμενα τον “προθάλαμο” για την τροφοδότηση του “Α.Σ. Αλεξάνδρειας” με παίχτες. Επίσης έγινε αναφορά και στην κατάσταση και στη χρήση του γηπέδου της Αλεξάνδρειας.

Κάποια πράγματα ο Δ. Σαμαράς δεν τα ξεκαθάρισε απολύτως, πράγμα που στο τέλος έγινε κατανοητό από τους συμμετέχοντες αφού ακόμη οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη. Αυτό που ξεκαθαρίστηκε πάντως πλήρως ήταν πως ο μέχρι τώρα σχεδιασμός (που υλοποιείται) είναι να υπάρξει μια ομάδα στη μεγάλη κατηγορία, χωρίς να υπάρχει άλλη ομάδα στην Α1.

 

φωτογραφία από alexandriamou.gr