Κατηγορίες
αθλητικά Αλεξάνδρεια εκδηλώσεις

Μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμός στον 1ο Αλεξανδρινό Αγώνα Δρόμου 5 χλμ και στο 1ο Gidas Fun Run 1000 μέτρων

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 300 ατόμων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 18 Ιουνίου στην Αλεξάνδρεια ο 1ος Αλεξανδρινός Αγώνας Δρόμου 5 χλμ και το 1ο Gidas Fun Run 1000 μέτρων.

Τη διοργάνωση έκαναν ο Σύλλογος Αθλητισμός-Φύση-Πολιτισμός και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αλεξάνδρειας και συμπεριλάμβανε τη διενέργεια 2 διαφορετικών αγώνων, ενός αγώνα 5 χιλιομέτρων και ενός δεύτερου 1 χιλιομέτρου (για τους πιο μικρούς σε ηλικία αγωνιζόμενους, 8 έως 12 ετών) – σε δυο διαδρομές εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αλεξάνδρειας.

Στο «μικρό» αγώνα συμμετείχαν 102 άτομα. Πενήντα οκτώ παιδιά ηλικίας άνω 8 ετών, 25 παιδιά κάτω των 8 ετών καθώς και ενήλικες που συνόδευαν τους μικρούς συμμετέχοντες. Στον αγώνα των 5.000 μέτρων συμμετείχαν περισσότερα από 200 άτομα, αθλητές ή απλά λάτρεις των αγώνων δρόμου, που ήταν από την περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας αλλά και από άλλες περιοχές όπως η Βέροια, τα Γιαννιτσά, η Κοζάνη ή άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Επίσης «ομαδικά» συμμετείχαν στη διοργάνωση Τα Παιδιά της Άνοιξης, αρκετά μέλη του ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας και πολλές παρέες, κυρίως νέων.

Όσον αφορά τις κατηγορίες των συμμετεχόντων στα 5.000 μέτρα, στις 3 πρώτες θέσεις τερμάτισαν,

  • στους άνδρες (σε παρένθεση ο χρόνος που έκαναν):
    Νεοφώτιστος Νικόλαος (19:29:51)
    Κουκουτέγος Αντώνιος (19:57:09)
    Φωκαΐδης Σταύρος (20:06:17)
  • στις γυναίκες (σε παρένθεση ο χρόνος που έκαναν):
    Κωταΐδου Ειρήνη (26:25:16)
    Μανώλη Αλεξ. (26:28:62)
    Καρτσώνη Ελένη (27:51:  )

 

Ήταν μια πολύ ωραία εκδήλωση που έλειπε από την περιοχή μας, που στέλνει πολλαπλά μηνύματα όσον αφορά τη σχέση όλων μας με τον αθλητισμό και που άρεσε στον κόσμο – τόσο στους συμμετέχοντες σε αυτή όσο και σε όσους την παρακολούθησαν.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και ο ενθουσιασμός, ειδικά των μικρών παιδιών, επίσης μεγάλος.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στους εθελοντές (είδαμε την Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης Αλεξάνδρειας, το Τοπικό Παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού, τους μοτοσικλετιστές της Αλεξάνδρειας, εθελοντές από την ΚΕΔΑ), στην Αστυνομία και φυσικά σε όλους τους συμμετέχοντες.

Προφανώς, μετά από τη σημερινή επιτυχημένη και με μεγάλη συμμετοχή διοργάνωση, το ραντεβού ανανεώνεται για την επόμενη διοργάνωση, για τον 2ο Αλεξανδρινό Αγώνα Δρόμου 5 χλμ και το 2ο Gidas Fun Run 1000 μέτρων, τα οποία έχουμε την αίσθηση πως θα έχουν πολύ περισσότερους συμμετέχοντες!