Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Καθαριότητα: για να λυθεί το θέμα απαιτείται πολιτική βούληση

Αμαξοστάσιο πίσω από το Δημαρχείο Αλεξάνδρειας – 21/06/2017

Το τεράστιο μπέρδεμα με τους συμβασιούχους, την αποκομιδή των απορριμμάτων και την καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους (που ξεκάθαρα έχει προκύψει με ευθύνη της Κυβέρνησης) δεν φαίνεται να έχει τελειωμό.

Και αυτό γιατί οι εργαζόμενοι δικαίως διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, οι καταναλωτές (δηλαδή όλοι εμείς) δικαίως ζητούν να έχουν μια υπηρεσία που την πληρώνουν …

και οι πολιτικοί (νυν και πρώην κυβερνήσεις) κάνουν παιχνιδάκι με την αγωνία και τις τύχες χιλιάδων ανθρώπων (αντί να κάνουν, όπως θα έπρεπε εδώ και χρόνια, την απλή σκέψη ότι στην καθαριότητα χρειάζονται χέρια και οι Δήμοι θα έπρεπε να προχωρήσουν σε προσλήψεις για ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό που ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ και που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες).

Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος και να υπάρξει βούληση (πολιτική) ώστε να λήξει το θέμα, οριστικά.

Δεν μπορεί με οκτάμηνα και δίμηνα και άλλα τέτοια ακροβατικά (και άλλες τέτοιες γελοιότητες που ορισμένοι περιχαρείς προτάσσουν) να λειτουργεί μια τεράστια και σημαντική για τη ζωή μας δραστηριότητα όπως η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Να επιτραπεί να προσληφθούν με διαγωνισμό όσοι εργαζόμενοι χρειάζονται και να τελειώνει το θέμα.

Εκτός κι αν κάποιοι, επικαλούμενοι και το ζήτημα με τις προσλήψεις που εγείρει η Επιτροπεία, θέλουν να μείνει προβληματικός ο τομέας, η αποκομιδή να χωλαίνει διαρκώς, ο κόσμος στο τέλος να αγανακτήσει ώστε να πει «δώστε τα σε έναν ιδιώτη να τελειώνουμε επιτέλους!». Είναι μια κατάσταση που πιθανόν να βολεύει…

(αν και τότε θα μπούμε σε άλλες περιπέτειες, πέραν της οικονομικής ζημίας που θα έχουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες λόγω της εκχώρησης: θα είναι όμηροι και έρμαια του κάθε εργολάβου, μεγάλου ή μικρού, που θα αναλάβει τα σκουπίδια. Και τότε θα βλέπουμε σκηνές απείρου κάλους στα δημοτικά ή στο περιφερειακό Συμβούλιο).