Κατηγορίες
διάφορα

Επίσκεψη του Συλλόγου Προσκυνητών Αγ. Όρους στην Ουρανούπολη και στο Άγιο Όρος

Για την εκδρομή στην περιοχή του Αγίου Όρους που πραγματοποίησαν μέλη του ενημερώνει ο Σύλλογος Προσκυνητών Αγίου Όρους Αλεξάνδρειας και περιχώρων.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό, “Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε μια επίσκεψη στην Ουρανούπολη και στη συνέχεια κρουαζιέρα με καράβι στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Όρους.

Η μετακίνηση μέχρι την Ουρανούπολη έγινε με λεωφορείο και ακολούθησε η επιβίβαση στο καράβι «ΚΑΠΕΤΑΝ ΦΩΤΗΣ» και η έναρξη της κρουαζιέρας.


Ο καιρός ήταν θαυμάσιος και το ταξίδι ήταν πάρα πολύ ωραίο. Είδαμε όλα τα μοναστήρια που φαίνονται από το Σιγγιτικό Κόλπο κι όταν φτάσαμε στη Ιερά Μονή Ξενοφώντος μας πλεύρισε ένα ταχύπλοο της Ιεράς Μονής, με 4 άτομα προσωπικό και ανέβασαν στο κατάστρωμα Ιερά Λείψανα και εικόνες, που τέθηκαν στη διάθεση των επισκεπτών για προσκύνημα.

Η κρουαζιέρα έφτασε μέχρι τη σκάλα της Σκήτης της Αγίας Άννης και άρχισε το ταξίδι της επιστροφής. Οι επισκέπτες ενθουσιάστηκαν και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την άριστη οργάνωση της κρουαζιέρας.

Ακολούθως οι επισκέπτες γευμάτισαν σε καταστήματα της Ουρανούπολης και ήπιαν τον απογευματινό τους καφέ στο Σταυρό Χαλκιδικής. Η επιστροφή στην Αλεξάνδρεια έγινε στις 20.30 (8.30 μ.μ.).”