Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας για το θέμα στην καθαριότητα

Εκτάκτως συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας με μοναδικό θέμα συζήτησης την πρόσληψη προσωπικού “για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών”.

Το θέμα σχετίζεται με την πρόσληψη προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας, αφού ο Δήμος Αλεξάνδρειας, μετά από την απόφαση της 9ης Γενικής Συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (της 10ης Μαΐου 2017) δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να απασχολεί το έκτακτο προσωπικό που διέθετε – παρότι υπήρχαν συμβάσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς – και το απέλυσε.
Έτσι, κρίθηκε αναγκαία την άμεση ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας με την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού είκοσι (20) ατόμων για το χρονικό διάστημα των δύο (2) μηνών Ιουλίου-
Αυγούστου.

Στη συνεδρίαση, στην οποία παρευρέθησαν η συμπολίτευση και οι δημοτικοί σύμβουλοι της ελάσσονος μειοψηφίας, μίλησαν τόσο ο δήμαρχος όσο και σύμβουλοι. Σχεδόν όλοι έριξαν τα βέλη τους προς την Κυβέρνηση, η οποία ευθύνεται όπως είπαν για τη σημερινή κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας στους Δήμους της χώρας.
Για το θέμα της απόλυσης των συμβασιούχων του Δήμου κριτική στο δήμαρχο Π. Γκυρίνη για αυτή του την επιλογή έκαναν ευθέως ο νέος σύμβουλος Στέργιος Μίχος και ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Αλευράς (ενώ κριτική άσκησε – αλλά σε χαμηλότερους τόνους – και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Κ. Ναλμπάντης).

Η συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν και η “επίσημη πρώτη” του Στέργιου Μίχου στα έδρανα. Αυτός αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Γ. Σπυρίδη.

Τελικά το θέμα “πέρασε” με τις θετικές ψήφους της παράταξης της πλειοψηφίας.

Δείτε στη συνέχεια απόσπασμα από τη συνεδρίαση και τι είπαν όσοι μίλησαν: