Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας

“Δωράκι” μισού (και βάλε) εκατομμυρίου ευρώ στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Δημαρχείο ΑλεξάνδρειαςΜε ένα ακόμη… “δωράκι” από το παρελθόν βρίσκεται στα χέρια της η διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας. Το ύψος του ανέρχεται στα 587.682,74 ευρώ και το… “δωράκι” έρχεται από τον παλιό Δήμο Πλατέος.

Συγκεκριμένα:
την Παρασκευή 21 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε ομόφωνα η ανάθεση σε δικηγόρο υπόθεσης η οποία αφορά χρήματα που ζητά από το Δήμο Αλεξάνδρειας (ως “διάδοχο” του Δήμου Πλατέος) η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα 587.682,74 ευρώ είναι άμεσα απαιτητά και θα έπρεπε να κατατεθούν μέχρι τις 21/4/2017, αφορούν ποσό αντιστοιχεί σε πραγματοποιθείσα συγχρηματοδότηση μέσω του Π.Δ.Ε. μη επιλέξιμου ΦΠΑ της Πράξης « Αναβάθμιση Δικτύου Ύδρευσης Δήμου Πλατέος Νομού Ημαθίας».

Με τη σημερινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ο Δήμος ανέθεσε σε δικηγόρο να ψάξει το θέμα και να προχωρήσει στη σύνταξη και κατάθεση εκ μέρους του αίτησης θεραπείας κατά της απόφασης της Περιφέρειας για τα 587 χιλιάρικα.

Να σημειωθεί πως – όπως αναφέρεται στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου – ο Δήμος “έχει ήδη καταθέσει την αριθμ.8999/10-04-2017 αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία για παράταση της ανωτέρω προθεσμίας κατά έξι (6) μήνες, χωρίς ωστόσο να έχουμε λάβει ακόμη απάντηση για την έγκριση της σχετικής αιτηθείσας παράτασης και μετά από ενδελεχή ερεύνα υπάρχει δυνατότητα άσκησης ένδικων μέσων κατά της απόφασης αυτής.”

Λαμβάνοντας υπόψη το ότι η ιστορία είναι πολύ παλιά τίθενται μια σειρά από ερωτήματα, όπως

– από πότε οι υπηρεσίες του Δήμου γνώριζαν το θέμα (ίσως από παλιά, προ του 2014;;;) και αν οι αιρετοί της περιόδου εκείνης (και ποιοι αιρετοί;) γνώριζαν και τι έκαναν;
– Επίσης τίθεται το ερώτημα (δεδομένων και άλλων περιπτώσεων όπου η νυν διοίκηση κλήθηκε να καταβάλει μεγάλα ποσά – όπως πχ “ξεχασμένους” λογαριασμούς για τα σχολεία, για τα οποία ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2014 έχουν πληρωθεί ποσά που ξεπερνούν τα 100 χιλιάρικα), αν υπάρχουν και άλλες τέτοιες ιστορίες με οφειλές από τα παλιά.
– Τέλος, στην περίπτωση που οι αιτήσεις του Δήμου δεν γίνουν αποδεκτές, τίθεται ένα ακόμη βασικό ερώτημα: τι θα πρέπει να “θυσιαστεί” και τι θα πρέπει να πάει πίσω, ώστε να πληρωθεί ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ υψηλός λογαριασμός…

 

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλεξάνδρειας, σχετική με την ανάθεση της υπόθεσης σε δικηγόρο.