Κατηγορίες
υγεία

Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας: θα γίνει κάτι ή θα το κάνουν ένα ωραιότατο Αγροτικό Ιατρείο;;;

Ας δούμε λίγο και ένα ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ θέμα, γιατί αρκετά πήξαμε στις ανοησίες (για να το θέσω κομψά) το τελευταίο διάστημα: τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας.

Πάμε λοιπόν, αρχικά με 2-3 ερωτήματα:
1) το Κ.Υ. πάει για κλείσιμο, ναι ή όχι; Ή να το θέσω αλλιώς και πιο κοντά στην πραγματικότητα: το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας πάει ολοταχώς για υποβάθμισή του σε αγροτικό ιατρείο, ναι ή όχι;;
2) υπάρχουν – ναι ή όχι – γιατροί που είναι αποσπασμένοι αλλού;;;


3) η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας, όπως είναι σήμερα, επιτυγχάνεται χάρη στις προσπάθειες του προσωπικού που σήμερα εργάζεται σε αυτό, ναι ή όχι;;;

Πάμε τώρα και στο δια ταύτα:
σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ο μόνιμος πληθυσμός στα όρια του Δήμου Αλεξάνδρειας ανέρχεται σε 41.570 άτομα. Αυτά λέει ο πίνακας της ΕΛΣΤΑΤ.

Αυτοί οι 41.570 άνθρωποι απευθύνονται για πρωτοβάθμια υγεία στο Κέντρο Υγείας της Αλεξάνδρειας. Αν προστεθούν και τα χωροταξικά χαρακτηριστικά του Δήμου που του δίνουν και τους διερχόμενους (αυτοκινητόδρομοι, τρένα κλπ), αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή – με μπακαλίστικη μέθοδο – πάνω από 42.000 άνθρωποι θα μπορούσαν να προστρέξουν για ιατρική βοήθεια στο Κέντρο Υγείας.

Πόσοι είναι οι γιατροί που θα τους εξυπηρετήσουν;; Ελάχιστοι!
Τι εξετάσεις μπορούν να κάνουν;;; Ελάχιστες!!
Πόσοι από τους 42.000 αυτούς μπορούν να πληρώνουν ιδιώτες, ακόμη και για μια απλή εξέταση;; Μικρό μέρος, ένεκα βλέπεις και η “κρίση”!!!
Υπάρχει ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Αλεξάνδρειας – όχι στα χαρτιά, αν υπάρχει κανονικά – ή αν χτυπήσει κάποιος, ακόμη και δίπλα από αυτό, θα πρέπει να έρθει ασθενοφόρο από Βέροια (με ότι κι αν αυτό σημαίνει για την υγεία ή ακόμη και τη ζωή του);;;

Θα κάνω μια παρατήρηση: αν το πράγμα συνεχίσει να πηγαίνει έτσι, θεωρώ πως είναι θέμα χρόνου το ήδη υποβαθμισμένο Κέντρο Υγείας θα γίνει ένα ωραιότατο Αγροτικό Ιατρείο, στο οποίο το μόνο που θα μπορούν να κάνουν αυτοί οι 42.000 θα είναι να πηγαίνουν για να τους παίρνουν την πίεση και για να τους βάζουν κανά χατζαπλάστ όταν χτυπάνε.
Αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ παροχή υπηρεσιών υγείας πρώτου βαθμού.
Και για αυτό ευθύνες δεν θα φέρει το ιατρικό και άλλο προσωπικό.

Εκτός κι αν σκοπός είναι να κλείσει το Κ.Υ. Αλεξάνδρειας ή να δοθεί σε ιδιώτες, οπότε ας βγουν ας πουν τι από τα δυο θα γίνει…

Δημοτική Αρχή και βουλευτές θα πρέπει να κινηθούν, άμεσα και αποτελεσματικά.

Κι αν βρουν κλειστές πόρτες, να βγουν ανοιχτά και να πουν που τις βρήκαν τις κλειστές πόρτες και ποιου ευθύνη θα είναι ότι συμβεί με το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας.