Κατηγορίες
ευχαριστήρια

Ευχαριστήριο από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο & Ειδικό Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας

eidik-20161015_2ΠΡΩΙΝΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Την πρώτη  ευχάριστη πρωινή έξοδο για τη νέα σχολική χρονιά  πραγματοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας στην κρεπερί της Γεύσης και της Άννας την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2013.

Μετά από μια σύντομη διαδρομή στους δρόμους της πόλης, που συμβάλλει τόσο στην κυκλοφοριακή αγωγή όσο και στην κοινωνική προσαρμογή των παιδιών, φτάσαμε στην κρεπερί στην οδό Βετσοπούλου  που λειτούργησε εκτός ωραρίου ειδικά για τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας.

Στο χώρο της κρεπερί οι μαθητές και οι μαθήτριες απόλαυσαν το πρωινό τους με  χυμούς, κρέπες και τοστ της επιλογής τους που προσφέρθηκαν δωρεάν από τις ιδιοκτήτριες.

Ευχαριστούμε θερμά την κρεπερί «γεύση» της Άννας Θεραπίδου και της Γεύσης Εξεζίδου που ενίσχυσαν με τον τρόπο τους την προσπάθεια των μαθητών και  μαθητριών μας  να συμμετέχουν ισότιμα στην τοπική κοινωνία και να νιώσουν ευχάριστα και όμορφα .

eidik-20161015Πρέπει και αξίζει να σημειώσουμε ότι η επίσκεψη αυτή γίνεται εδώ  και αρκετά χρόνια και  οι μαθητές και μαθήτριες   στην αρχή της σχολικής χρονιάς το  περιμένουν  με χαρά  και αποτελεί στις δραστηριότητες του σχολείου έναν άγραφο « θεσμό»

Το μήνυμα που έστειλε η επίσκεψη μας  είναι ότι πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε όλοι ως πολίτες της κοινωνίας για τα παιδιά με αναπηρία και να αγκαλιάσουμε την προσπάθεια του σχολείου που  με κάθε μέσο θέλει να «οικοδομήσει» μια καλή σχέση των πολιτών με τη Διαφορετικότητα ώστε και οι μαθητές/τριες να έχουν τα αυτονόητα για την εκπαίδευσή τους αλλά και για τη ζωή τους .