Κατηγορίες
Ιταλία σεισμός

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τον σεισμό στην Ιταλία

terremitalia 20160824Δυστυχώς ανεβαίνει όσο περνούν οι ώρες ο αριθμός των θυμάτων του σεισμού που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 24 Αυγούστου στην κεντρική Ιταλία.

Το βράδυ της Τετάρτης ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας είχε ανακοινώσει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι ο αριθμός των θυμάτων ανέρχονταν στους 124 ενώ υπολογίζονται σε δεκάδες όσοι βρίσκονται ακόμη εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα των χωριών, ορισμένα εκ των οποίων καταστράφηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Τα συνεργεία διάσωσης ευτυχώς καταφέρνουν να βγάζουν επιζώντες, όπως η περίπτωση μιας 10χρονης που βγήκε ζωντανή από τα συντρίμμια μετά από 17 ώρες. Αρνητική εξέλιξη το ότι υπάρχουν σημεία – κλειδιά του οδικού δικτύου της περιοχής (όπως γέφυρες) που δυσκολεύουν την εργασία των συνεργείων διάσωσης – που σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο ελικόπτερα ώστε να γίνεται γρήγορα και με ασφαλή τρόπο η διακομιδή τραυματιών στα νοσοκομεία.

Τα χωριά που έχουν πληγεί περισσότερο είναι τα Accumuli και Amatrice (στην περιφέρεια του Lazio) και Arquata del Tronto και Pescara del Tronto (στην περιφέρεια Marche).