Κατηγορίες
αντιδήμαρχοι Δήμος Αλεξάνδρειας Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Αλεξόπουλος: στα 95.690 ευρώ ο ΕΝΦΙΑ του Δήμου Αλεξάνδρειας

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Αλεξάνδρειας συζητήθηκε εκτενώς το θέμα του ΕΝΦΙΑ τον οποίο έχει κληθεί να καταβάλει ο Δήμος.
Μια πρώτη αναφορά στο θέμα έκανε κατά την ενημέρωσή του προς το Σώμα ο δήμαρχος, αναλυτικά όμως την κατάσταση εξέθεσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Αλεξόπουλος.
Όπως ανέφερε, δεν έγινε καμιά χάρη προς το Δήμο Αλεξάνδρειας, απλά υπήρξε πάρα πολλή δουλειά από όλους τους υπαλλήλους των υπηρεσιών του Δήμου (ανέφερε τις υπαλλήλους της υπηρεσίας κκ. Γιάκου, Λάχανη, Παπαδοπούλου και Κουρουγιαννίδου) και έναν υπάλληλο της ΔΟΥ Βέροιας και έτσι το αρχικό ποσό των 478.000 ευρώ που ζητούνταν από το Κράτος για ΕΝΦΙΑ του Δήμου Αλεξάνδρειας μειώθηκε αρχικά (λόγω αίτησης θεραπείας) κατά 50.000 ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η προσπάθεια συνεχίστηκε γιατί στον προϋπολογισμό του 2014 “δεν υπήρχε ούτε μισό ευρώ” για μια τέτοιου είδους καταβολή.
Τελικά, και ενώ είχε πληρωθεί η πρώτη δόση (και αφού αναζητήθηκαν ένα-ένα τα ακίνητα) το ποσό ανήλθε στα 95.690,91 ευρώ. “Πληρώσαμε την πρώτη δόση για να είμαστε σύννομοι και είμαστε ίσως ο μοναδικός δήμος Πανελλαδικά γιατί η Εφορία μας χρωστά” είπε ο αντιδήμαρχος, ο οποίος ορθώς ανέφερε ότι η επιβολή ΕΝΦΙΑ στους Δήμους είναι στην ουσία διπλή φορολογία για τον δημότη ενώ για μια ακόμη φορά επεσήμανε ότι διαφωνεί με την επιβολή του συγκεκριμένου φόρου.